Završena blokada mještana Veruše na Zlatici, Abazović obećao rješenje

Mještani zahtijevaju da se do sela na Veruši izgradi saobraćajnica, koja će ih povezati sa autoputem

49080 pregleda 18 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Boris Pejović
Sa protesta, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.07.2022. 19:39h

Mještani Veruše na kratko su blokirali kružni tok na Zlatici prema dionici auto-puta, a razišli su se nakon što im je premijer Dritana Abazović obećao da će Vlada postepeno rješavati njihove zahtjeve.

On je došao na protest mještane i poručio da ih razumije.

Kazao je da su ranije danas na sastanku sa predstavnicima mještana dogovorene tri stvari.

Najavio je da će u ponedjeljak biti sastanak između predstavnika Monteputa i Ministarstva kapitalnih investija kako bi se da odmah realizovalo proširenje postojeće dionice kroz starog puta.

"To je privremena mjera", rekao je Abazović.

Druga obaveza koju je preuzela Vlada, kako je kazao Abazović je da se u rebalansu budžeta koji je najavljen za jul ili septembar predvidi novac od 350 hiljada eura za presvlačenje asfalta od Lopata do Ložica.

Abazović je kazao da je treća obaveza koja će biti planirana kroz usvajanje budžeta za sljedeću godinu potpuno novi priključak za Verušu, što će državu koštati nekoliko miliona.

Nakon ovih riječi protest je završen.

Vlada će danas, povodom Dana državnosti, upriličiti svečano otvaranje prve dionice auto-puta Bar–Boljare, od Smokovca do Mateševa.

Iz Vlade je saopšteno da će svečanost biti upriličena na naplatnom mjestu Pelev brijeg sa početkom u 20 sati.

Mještani Veruše, Lijeve rijeke i Brskuta, koji su najavili blokadu kružnog toka na Zlatici, sastali su se danas sa premijerom Dritanom Abazovićem i ministrima kapitalnih investicija i unutrašnjih poslova Ervinom Ibrahimovićem i Filipom Adžićem.

Oni su ponovili zahtjev da se do sela na Veruši izgradi saobraćajnica, koja će ih povezati sa autoputem.

Oni su sastanak ocijenili konstruktivnim jer su im iz Vlade obećali da će se što prije krenuti sa gradnjom privremenog, a ubrzo i trajnog priključka.

Bonus video: