RTV NK: Tokom okupljanja u Nikšiću verbalno napadnut kamerman naše televizije

Rukovodstvo Radio televizije Nikšić pozvalo je ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora policije Zorana Brđanina da "hitno daju nalog da se izvršioci ovog nečasnog i nezakonitog čina što prije pronađu i procesuiraju"

28610 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tokom prenosa događaja u Nikšića grupa osoba prijetila je i verbalno napala kamermana Radio televizije Nikšić Zorana Ivanovića dok je obavljao svoj radni zadatak, prenosi RTV Nikšić.

Iz rukovodstva su ocijenili da su takve stvari nedopustive u bilo kom demokratskom društvu i pozvali su ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora policije Zorana Brđanina da "hitno daju nalog da se izvršioci ovog nečasnog i nezakonitog čina što prije pronađu i procesuiraju".

Kako su kazali, Televizija Nikšić posjeduje video materijal koji nadležnim organima stoji na raspolaganju.

Ističu da vjeruju da će se ovim slučajem pozabaviti i Komisija za istrage napada na novinare, Sindikat medija i strukovna novinarska udruženja, a da je Ivanović podnio prijavu zbog tog napada.

"Istovremeno, zahvaljujemo se građanima Nikšića koji spriječili teži napad na našeg kolegu. To je dokaz da u ovim teškim vremenima postoje ljudi koji ulivaju nadu da građanska i civilizovana Crna Gora postoji. Samo još treba da nadležni profesionalno obave svoj dio posla", piše portal RTV Nikšić.

Bonus video: