GA: Zabrinuti smo zbog nasilja u Nikšiću, nadležne institucije da utvrde odgovornost zbog propusta u organizaciji

Iz te nevladine organizacije su istakli da građani ne smiju dozvoliti da ih ovakve vrste različitosti izazivaju na sukob, a da ponašanje policije mora biti u skladu sa zakonom i procedurama

9256 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Screenshot/ Građanska alijansa
Foto: Screenshot/ Građanska alijansa

Građanska alijansa (GA) apelovala je na smirivanje tenzija, civilizovano ponašanje, poštovanje identiteskih osobina svih građana, pa i onih koji podržavaju drugačije političke opcije.

Iz te nevladine organizacije su istakli da su "duboko zabrinuti" zbog nasilja zabilježenog u Nikšiću na okupljanju građana povodom Dana državnosti.

Istakli su da građani ne smiju dozvoliti da ih ovakve vrste različitosti izazivaju na sukob, a da ponašanje policije mora biti u skladu sa zakonom i procedurama.

"Zato snažno osuđujemo nacionalističke pjesme na račun manje brojnih naroda, kada bismo, naprotiv, trebali da se ponosimo našom kulturnom, vjerskom i nacionalnom različitošću", saopštili su iz GA.

Oni su osudili napad na novinara RTVNK, koji se dogodio dok je obavljao svoj posao, dodajući da je nedopustivo da se ovakvi napadi ponavljaju i da novinari moraju imati garantovanu slobodu i bezbjednost za svoj rad.

"Tražimo da nadležne institucije utvrde odgovornost zbog propusta u organizaciji, kako po pitanju bezbjednosti, tako i po pitanju kršenja ljudskih prava", kazali su iz te NVO.

Bonus video: