Udruženje vinogradara Crmnice i Paštrovića: Rajkovića odmah pustiti na slobodu

"Povodom hapšenja i zadržavanja u pritvoru mr. Đorđija Rajkovića želimo da saopštimo da smatramo da on ne može biti dio nikakvog "paketa" uhapšenih jer su njegove zasluge za AD Plantaže neuporedive..."

16578 pregleda 15 komentar(a)
Privođenje Rajkovića, Foto: Boris Pejović
Privođenje Rajkovića, Foto: Boris Pejović

Nevladina organizacija (NVO) Udruženje vinogradara Crmnice i Paštrovića pozvalo je da se jedan od uhapšenih u slučaju "Plantaže", Đorđije Rajković odmah pusti na slobodu.

Rajković i još pet bivših članova Odbora direktora "Plantaža" Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Sead Šahman, Duško Perović i Anica Hajduković uhapšeni su 11. jula zbog sumnje da su počinili krivično djelo - zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Hajduković je puštena da se brani sa slobode, a Vukotiću, Šahmanu, Mihailoviću, Peroviću Rajkoviću je određeno zadržavanje do 72 sata. Specijalni tužilac Vukas Radonjić predložio je danas Višem sudu u Podgorici da se njima petoric odredi pritvor do 30 dana.

"Povodom hapšenja i zadržavanja u pritvoru mr. Đorđija Rajkovića želimo da saopštimo da smatramo da on ne može biti dio nikakvog "paketa" uhapšenih jer su njegove zasluge za AD Plantaže neuporedive: od početka kao rukovodioca sadnje vinograda, pa kao direktora koji je firmu spasio od privatizacionog haosa, zatim je uzdigao na nivo evropski respektabilne firme i na kraju je otišao u peziju, a ostavio je na računu preko pet miliona eura, pune rezervoare i magacine vina bez centa dugova", ističe se u saoopštenju Udruženja vinogradara Crmnice i Paštrovića koje potpisuju Vladimir Nikaljević i Branko Medigović.

Oni smatraju da je Rajković zaslužio drugačiji tretman.

"Da bude na slobodi dok nadležni organi rade svoj posao. Zato, čvrsto vjerujući u njegovu dobronamjernost i čestitiost kao i to da će biti na raspolaganju državnim organima u svakom trenutku tražimo da se odmah pusti na slobodu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: