Nikšić: Održana Specijalna olimpijada u atletici

“Nikšić je dobio da ubuduće svake godine organizuje državno takmičenje u atletici”, kazao je Dragnić
65 pregleda 0 komentar(a)
Specijalna olimpijada, Foto: SRD SPECIJALNA OLIMPIJADA NK
Specijalna olimpijada, Foto: SRD SPECIJALNA OLIMPIJADA NK
Ažurirano: 09.10.2017. 13:30h

U Nikšiću je održana Specijalna olimpijada u atletici na kojoj su nastupili korisnici gotovih svih dnevnih centara u državi, kao i Resursnog centra “1.jun” iz Podgorice.

Državno takmičenje u atletici, na kome je učestvovalo oko 60 takmičara iz Podgorice, Nikšića, Cetinja, Berana i Plava, održano je na stadionu Fudbalskog kluba “Sutjeska”. Takmičenje, na kome su se učesnici nadmetali u četiri discipline, trčanje na 100 i 200 metara, brzi hod na 25 metara i bacanje kugle, podijeljene u više divizija, organizovali su SRD Specijalna olimpijada Crne Gore i SRD Specijalna olimpijada Nikšić.

“Osim samog značaja nacionalnog takmičenja na osnovu postignutih rezultata formiraćemo prošireni tim koji će nas predstavljati na Svjetskim igrama Specijalne Olimpijade koja će se održati u Abu Dabiju u martu 2019. godine”, kazao je direktor nikšićke Specijalne olimpijade, Radovan Dragnić.

Takmičare, kao i njihove roditelje i goste iz drugih gradova Crne Gore, osim Dragnića, pozdravili su nacionalni direktor Specijalne olimpijade Ivan Radović i direktorica Dnevnog centra u Nikšiću, Radojka Koprivica.

“Nikšić je dobio da ubuduće svake godine organizuje državno takmičenje u atletici”, kazao je Dragnić.

Pokrovitelj takmičenja bilo je Ministarstvo sporta, a najboljim takmičarima dodijeljene su medalje.

Bonus video: