Na takmičenju u gimnastici u Nikšiću učestvovalo 50 takmičara

Najmlađi takmičar bio je dvanaestogodišnji Matija Nikitović, a najstariji Tihomir Kočet, koji ima 65 godina

5724 pregleda 0 komentar(a)

U prvom street workout parku pod Trebjesom, u Nikšiću, organizovano je sedmo takmičenje u gimnastičkim street workout & calisthenics disciplinama na kome je učestvovalo 50 takmičara iz Crne Gore.

Takmičenje, kojim je obilježen 13.jul, Dan državnosti, organizovao je gimnastički klub “Montenegro street workout” i Ekološko udruženje mladih „Zeleni centar“. Najmlađi takmičar bio je dvanaestogodišnji Matija Nikitović, a najstariji Tihomir Kočet, koji ima 65 godina.

Učesnici su se takmičili u četiri discipline podijeljene u dvije kategorije ispod i preko 18 godina. Krsto Premović je pobjednik u disciplini freestyle, Miloš Radović u disciplini propadanje na razboju do 18 godina, dok je u istoj disciplini, ali u uzrastu preko 18 godina, najbolji bio Filip Vujović, koji je pobjednik i u disciplini zgibovi na vratilu. Ognjen Ljubisavljević je osvojio prvo mjesto u zgibovima na vratilu do 18 godina, dok je Saša Ražnatović bio najboji u kategoriji veterana.

Najbolji takmičari su pored pehara, medalja i diploma, obezbijedili i specijalne nagrade - weighted vest prsluke.

„Ovogodišnje takmičenje je prevazišlo naša očekivanja jer smo imali do sada najveći broj prijava, iz različitih crnogorskih gradova pa smo iz tehničkih razloga ove godine morali da ograničimo učestvovanje na 50 najspremnijih takmičara koji su se prijavili među prvima, radi što uspješnijeg organizovanja takmičenja dok ne povećamo kapacitete kluba za naredno takmičenje. Jedan od dokaza da su ove godine učestvovali samo najspremniji takmičari je i podatak da su oboreni rekordi u broju ukupno odrađenih i pravilno izvedenih ponavljanja u disciplinama zgibovi i propadanje na razboju u obje kategorije“, kazao je predsjednik Gimnastičkog kluba "Montenegro street workout", Miloš Džiknić.

On se na početku takmičenja obratio učesnicima, kao i Milan Jovićević, ispred Sekretarijata za sport, kulturu, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić, koji je ukazao na važnost održavanja ove sportske manifestacije.

Za regularnost takmičenja bile su zadužene sudije Nikola Lončarević, Almin Gerina, Marko Đukanović, Stanko Baucal, Boris Martinović i Goran Tomanović.

Ovogodišnje takmičenje održano je uz podršku Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje i brojnih sponzora.

Bonus video: