Novo okretište kod škole u Tivtu

Lokalna uprava Tivta planira da izradi i postavi novu horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju u okviru projekta “Zone škola”

3658 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz Tivta, Foto: Siniša Luković
Detalj iz Tivta, Foto: Siniša Luković

Opština Tivat će do do početka nove školske godine izvesti radove na izgradnji okretišta u Ulici omladinskih brigada kod objekta Srednje škole u Tivtu.

”Ukupna vrijednost radova je oko 60 hiljada eura, a raspisivanje tendera očekujemo u narednih nedjelju dana. Ovom intervencijom u putnu infrastrukturu u značajnoj mjeri bi se smanjile saobraćajne gužve u jutarnjim časovima kada djeca dolaze u školu”, kazao je potpredsjednik tivatske Opštine Vladimir Arsić.

Saobraćajne gužve su posebno izražene u slijepoj Ulici omladinskih brigade se obzirom da se ona završava parkingom između zgrada Srednje, odnosno Osnovne škole, pa često dolazi do zakrčenja saobraćaja je se vozila ovdje teško okreću zato se istim putem moraju vratiti nazad do Jadranske magistrale.

Pored ovoga, lokalna uprava Tivta planira da izradi i postavi novu horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju u okviru projekta “Zone škola”. Ona će biti postravljna na pet lokacija u neposrednoj blizini škola kako bi se na taj način dodatno povećao stepen bezbjednosti djece i svih učesnika u saobraćaju. Ukupna vrijednost ovog projekta je 55 hiljada eura.

Bonus video: