Abazović čestitao Dan opštine Andrijevica: "Sve svoje snage i potencijale da upregnemo u stvaranje uslova za progres"

"Vlada Crne Gore ima poseban senzibilitet prema sjeveru države i to će na djelu i pokazati, kako prema Andrijevici, tako i prema drugim opštinama"

4048 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović čestitao je Dan opštine Andrijevica predsjedniku Opštine Željku Ćulafiću, predsjedniku Skupštine opštine Mladenu Đukiću, odbornicima Skipštine opštine, građankama i građanima te opštine.

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović je uputio srdačne čestitke u znak sjećanja na dan kada je prije 81 godinu narod Andrijevice podigao ustanak protiv fašizma i krenuo da se bori za slobodu, u svoje i ime Vlade, "sa željom da građani Andrijevice živi u miru, blagostanju i napretku."

"S ponosom treba da se sjećamo slavnih datuma iz prošlosti, da gajimo slobodarski duh i vrijednosti antifašizma, ali istovremeno treba sve svoje snage i potencijale da upregnemo u stvaranje uslova za progres i podizanje kvaliteta života i građana Andrijevice i ostatka Crne Gore. Prije nekoliko dana otvorili smo za saobraćaj prvu dionicu autoputa Smokovac - Mateševo i istovremeno započeli pripreme za izgradnju dionice od Mateševa do Andrijevice", navodi se u čestitki.

Andrijevica će, kako je naveo Abazović, "i sada osjetiti benefite tog saobraćajnom koridora, a tek u punom zamahu kada se izgradi druga dionica."

"Time će se stvoriti uslovi da se valorizuju veliki potencijali ovog kraja. U skladu sa obećanim na sastanku članova Vlade sa predsjednicima opština sa sjevera države, usvojili smo ono što smo obećali - izmjene i dopune PUP Andrijevica, koje će generisati dalji razvoj te opštine, naročito kroz početak izgradnje kompleksa Kasarne. Vlada Crne Gore ima poseban senzibilitet prema sjeveru države i to će na djelu i pokazati, kako prema Andrijevici, tako i prema drugim opštinama", zaključuje Abazović u čestitki.

Bonus video: