Demokrate Kolašin: Igralište je već sjutradan trebalo montirati na drugoj lokaciji

Pitanje je, kažu u odborničkom klubu Demokratske Crne Gore, “da li će i kada igralište koje se nalazi demontirano kod privatnog hotela Bjanka opet služiti onome čime je namijenjeno"

2898 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Novoizabrana predsjednica Opštine Marta Šćepanović je po preuzimanju funkcije, tvrde u odborničkom klubu Demokratske Crne Gore, "kao "najkompleksniji" problem koji treba riješiti u gradu vidjela jedino igralište za djecu koje je uklonil, bez stvaranja pravnih pretpostavki da djeca Kolašina ne trpe zbog političkog sebičluka".

Oni podsjećaju da se "odbornički klub Demokratske Crne Gore svojim amandmanom izborio da tokom 2021. godine kolašinska djeca konačno dobiju adekvatan mobilijar za igru, gdje će moći da provode svoje slobodno vrijeme na kvalitetan način".

"Amandmanom smo tražili nabavku igrališta, pri čemu ni jednog trenutka lokalnoj vlasti nismo određivali lokaciju na kojoj će biti postavljeno. Posle niza sporenja iz uprave su nas uvjerili da je "jedina zakonita opcija" za igralište Trg Vukmana Kruščića, da bi novoizabrana predsjednica, ne razmišljajući o šteti koju je nanijela djeci u jeku turističke sezone, uklonila igralište bez adekvatnog planskog rješenja kako bi se ono nesmetano opet montiralo i bilo u upotrebi. Dakle, ako je "moralo biti uklonjeno" već sjutradan se, takođe, moralo početi sa montiranjem igrališta na drugoj lokaciji u skladu sa zakonom”, piše u saoštenju odborničkog kluba te stranke.

Oni podsjećaju da je Šćepanović "još prije 10-ak dana saopštenjem je pompezno najavila opremanje novog parka ali do tog čina nije došlo". Pitanje je, kažu u odborničkom klubu Demokratske Crne Gore, “da li će i kada igralište koje se nalazi demontirano kod privatnog hotela Bjanka opet služiti onome čime je namijenjeno".

Kažu i da je igralište nije namijenjeno da služi "predizbornim političkim igricama, kojima se kamuflira nerad lokalne uprave i loši koalicioni odnosi koji samo zarad ličnih i pojedinačnih interesa, nanose štetu građanima, investitorima i sve brojnnijim turistima".

Povezani članci

17. Jul 2022.

Kolašinski Trg opet uređuju

Bonus video: