Vešović: Vuković se, navodno neobaviješten i naivan, razmeće pričom o krivičnim prijavama

"Podsjećamo da je ovaj objekat projektovan, pored ostalog i na osnovu urbanističko-tehničkih uslova, koje je izdao Glavni grad Podgorica"

4043 pregleda 0 komentar(a)
Vešović, Foto: Prava Crna Gora
Vešović, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Odbora Prave Crne Gore Podgorica, Stefan Vešović kazao je da gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković "zamajava javnost svojom "šokiranošću" što se ruše objekti od kulturno-istorijskog značaja u centru grada".

Fasada na Kući Vujovića u Bokeškoj ulici u Podgorici srušena je u nedjelju, iako je investitor - firma "Coinis" iz Podgorice ranije obećala da će je "na sve načine sačuvati".

Vuković je rekao da će zbog toga podnijeti krivične prijave i da je šokiran da je investitor poslovnog objekta u Bokeškoj srušio fasadu kuće Vujovića.

"Vuković se, navodno neobaviješten i navodno naivan, razmeće pričom o krivičnim prijavama. Prava Crna Gora otvoreno sumnja da je odlazeći gradonačelnik znao ili je morao znati šta se planira sa kućom Vujovića u Bokeškoj ulici, koja je sravnjena sa zemljom. Podsjećamo da je ovaj objekat projektovan, pored ostalog i na osnovu urbanističko-tehničkih uslova, koje je izdao Glavni grad Podgorica. Prema tome, jučerašnje sablažnjavanje na DUP, koji su upravo on i njegovi prethodnici donosili i aminovali, je samo neuspjeli pokušaj da opere ruke od odgovornosti za rušenje ovog objekta", naveo je Vešović.

Dodao je da navedeno "pokazuje licemjernost i bezvrijednost politike DPS-a".

"Glavni krivci za neplansku gradnju, devastaciju i katastrofalno upravljanje prostorom u Podgorici su gradonačelnici iz redova DPS-a: Mugoša, Stijepović i Vuković. Upravo zbog ovakve politike DPS-a imamo situaciju da se ruše objekti od kulturnog i istorijskog značaja za Podgoricu, kao što je kuća Vujovića. Ovakvoj destruktivnoj politici DPS-a se mora konačno stati na kraj, da bi se sačuvali postojeći objekti od kulturnog i istorijskog značaja za Podgoricu i za cijelu Crnu Goru", zaključio je Vešović.

Bonus video: