OD EKSKLUZIVNOG KUPALIŠTA DO VAŠARIŠTA

Zaplijenjene ležaljke na Kraljičinoj plaži: Baranin ih postavio i izdavao mimo odobrenja?

Kako je "Vijestima" rečeno, osim što je izdavao ležaljke Baranin je prodavao i kukuruz i vodu, ali prilikom akcije komunalni policajci ga nijesu zatekli da vrši nelegalnu prodaju

49609 pregleda 31 komentar(a)
Komunalna policija odnosi ležaljke, Foto: Čitalac Vijesti
Komunalna policija odnosi ležaljke, Foto: Čitalac Vijesti

Komunalna policija danas je zaplijenila ležaljke na Kraljičinoj plaži pored Svetog Stefana koje je postavio Baranin, nakon što je Služba kontrole Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom prijavila da sumnja da je plažni mobilijar postavljen i da se izdaje mimo odobrenja.

Kako je "Vijestima" potvrdio načelnik Komunalne policije i inspekcije Darko Čelebić komunalni policajci su nakon prijave izašli na teren i zaplijenili ležaljke.

Kako je "Vijestima" rečeno, osim što je izdavao ležaljke Baranin je prodavao i kukuruz i vodu, ali prilikom akcije komunalni policajci ga nijesu zatekli da vrši nelegalnu prodaju.

Kraljičina plaža, jedna od najljepših na crnogorskoj obali, već drugu godinu je bez plažnog mobilijara i dostupna je svima, pa je nekada ekskluzivno kupalište sada nalik vašarištu.

Zakupac hotelskog kompleksa Sveti Stefan Miločer i pored zaključenog aneksa ugovora Kraljičinu plažu već drugu godinu nije stavio u funkciju.

Problem je oko statusa plaže, jer zakupac insistira da bude isključivo za goste hotela, kako je to bilo u prethodnih deceniju i po, što je dovelo su do toga da cijeli kompleks, grad hotel "Sveti Stefan" i Vila Miločer budu zatvoreni već drugu godinu.

Pred Arbitražnim sudom u Londonu vodi su postupak gdje zakupac traži odštetu od 100 miliona eura.