Helikopter Ministarstva odbrane će pomoći u gašenju požara iznad Zelenike

Komandir Službe zaštite i spašavanja, Zlatko Ćirović rekao je da nije za očekivati da helikopetr ugasi požar, ali će u znatnoj mjeri suzbiti vaternu stihiju

5688 pregleda 0 komentar(a)
Požar iznad Zelenike, Foto: Screenshot/Youtube/RTHN
Požar iznad Zelenike, Foto: Screenshot/Youtube/RTHN

Helikopter Ministarstva odbrane, koji će pomoći u gašenju požara iznad Zelenike stigao je na stadion Opačica, prenosi Radio-televizija Herceg Novi (RTHN).

Na stadionu je već spreman rezervoar sa vodom iz kojeg će biti napunjen helikopter, a u pripravnosti su i pripadnici Službe zaštite i spašavanja, koji će reagovati kada vatrena stihija priđe dovoljno blizu da mogu da gase.

Kako za RTHN priča Komandir Službe zaštite i spašavanja, Zlatko Ćirović, nije za očekivati da helikopetr ugasi požar, ali će u znatnoj mjeri suzbiti vaternu stihiju.

"Gledamo da saniramo obod, kako se požar ne bi širio prema Bjelskim Kruševicama i Bunovićima, to nam je za sada prioritet, a tako smo se dogovorili i sa pripadnicima Ministarstva odbrane", navodi on.

Ćirović je kazao da je helikopter opremljen rezervoarom zapremine 1,5 kubika.

"Naše snage koje su na terenu u zaleđu pomoći će pri gašenju tog pojasa, tako da će naša Služba u sinergiji sa vazduhoplovom gledati da što više požara saniramo danas", kazao je Ćirović.

Pomoć države ovoga puta nije zakazala, a komunikacija sa Ministarstvom započeta je još juče u 16 sati, priča Ćirović.

"Na sreću svih nas vidio se pomak. Helikopter je u 14:10 napravio let, sad već pravi treći nalet, tako da to ide brzo i efikasno. Znači da se sa malo možće uraditi veoma puno", kazao je on.

Na stadionu je rezervoar sa vodom iz kojeg se puni helikopter, a u pripravnosti su i pripadnici Službe zaštite i spašavanja, koji će reagovati kada vatrena stihija priđe dovoljno blizu da mogu da gase.

Bonus video: