SPP: Poistovjećivati jedan narod sa određenim zanimanjem naš društveni poraz, svjedočimo opštem sunovratu

Dodaju da Romi i Romkinje "nisu ni manje inteligentni, ni manje sposobni ni manje pošteni od drugih naroda već u mnogim segmentima možemo učiti od njih"

3802 pregleda 3 komentar(a)
Foto: SPP
Foto: SPP

Stranka pravde i pomirenja (SPP) saopštila je da je svako targetiranje romskog naroda kao osoba i građana drugog reda "dokaz inferiornosti i nesigurnosti u vlastiti kvalitet onoga koji to radi", dodajući da je poistovjećivati jedan narod sa određenim zanimanjem "naš društveni poraz".

Iz SPP u saopštenju poručuju da to "kao prvo, nije tačno", a kao drugo da pokazuje "opšti društveni sunovrat kojem svjedočimo".

"Romi i Romkinje su naša braća i sestre, naši prijatelji, naše komšije i naši sugrađani. Nedovoljna integracija jednog naroda u društvu nije poraz tog naroda već cjelokupnog društva", piše u saopštenju.

Dodaju da Romi i Romkinje "nisu ni manje inteligentni, ni manje sposobni ni manje pošteni od drugih naroda već u mnogim segmentima možemo učiti od njih."

"I Crnogorci, i Srbi, i Bošnjaci, i Albanci i pripadnici svih drugih naroda nose narandžaste prsluke u komunalnim preduzećima i samim tim nam nedaje za pravo da Rome kao narod poistovjećujemo sa narandžastim prslucima iako duboko poštujemo posao koji ti ljudi svih vjera i nacija obavljaju, uklanjajući za nama smeće koje necivilizacijski bacamo oko naših kuća, zgrada, po parkovima, javnim površinama", navodi se u saopštenju SPP.

Bonus video: