Bečić čestitao Dan opštine Šavnik

"Zato, baš kao i naši preci, i mi baštinimo slobodarsku, ali i evropsku Crnu Goru, koja će, uz svoj održivi razvoj, dati smisao žrtvi naših pretkinja i predaka"

2242 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Press centar Demokrata
Foto: Press centar Demokrata

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je u svoje i ime partije 22. jul, Dan opštine Šavnik.

U čestitki upućenoj predsjedniku Opštine Jugoslavu Jakiću, predsjednici Skupštine opštine Nadeždi Kotlici, građanima i građankama Šavnika, Bečić navodi da obilježavanjem tog dana, "još jednom slavimo besmrtnost prvog ustanka u tada porobljenoj Evropi, koji je kao iskra slobode zasijao tog sada već čuvenog 13. jula."

"Desetak dana kasnije, plamen nepokornosti je zahvatio i jednu od najmanjih, ali i prirodom najljepših opština – Šavnik. Zahvaljujući hrabrosti i želji za slobodom naših slavnih predaka, mi i danas živimo u slobodi, a na nama je da izaberemo modalitet kako taj život da oblikujemo. Zato, baš kao i naši preci, i mi baštinimo slobodarsku, ali i evropsku Crnu Goru, koja će, uz svoj održivi razvoj, dati smisao žrtvi naših pretkinja i predaka", navodi se u čestitki.

Bečić navodi da "osim pomenutog istorijskog značaja, Šavniku pripada i značajan dio zimskog i ljetnjeg turističkog potencijala sjevernog dijela Crne Gore."

"Zbog prirodnih ljepota – planina, šuma, rijeka, jezera – Šavnik zaslužuje da njihovom ozbiljnom i strateškom valorizacijom postane naša reprezentativna opština, u kojoj će biti lijepo živjeti, a iz koje se neće odlaziti. Šavnički kraj je, nažalost, godinama i decenijama zanemarivan. Razumije se – potpuno nezasluženo, imajući u vidu potencijale kojima raspolaže", piše u Bečićevoj čestitki.

Uvjeren je, kako dodaje, da će "mnogi razvojni projekti, ipak, naići na plodno tlo u ovoj sjevernoj crnogorskoj opštini, što će podstaknuti otvaranje novih radnih mjesta i izgradnju putne, komunalne, sportske, kulturne i druge društvene infrastrukture, sve na zadovoljstvo i u interesu građana."

"U želji da se razvoj šavničkog kraja desi što prije, u čemu će Šavničanke i Šavničani imati moju svesvrdnu pomoć i podršku mojih kolega, još jednom svim lokalnim funkcionerima i građankama i građanima čestitam Dan opštine Šavnik, 22. jul", zaključuje lider Demokrata u čestitki.

Bonus video: