CKM: Izvinjavamo se pripadnicima RE populacije, nismo imali namjeru da ih uvrijedimo

"Nakon komunikacije koju smo uspjeli da ostvarimo sa predsjednikom Romskog savjeta, Mersurom Šaljajem, obezbijedili smo dvoje mladih Roma koji su se za potrebe kampanje fotografisali u dijelovima romske nošnje", navodi se u saopštenju CKM-a

8807 pregleda 35 komentar(a)
Foto: CKM
Foto: CKM

Crnogorska kulturna mreža uputila je izvinjenje pripadnicima romsko egipćanske populacije povodom svoje kampanje "Crna Gora bez podjela".

Istakli su da "ni u primisli nisu imali namjeru da ih, kroz vizual naše kampanje, na bilo koji način povrijedimo i omalovažimo".

To je saopšteno nakon sjednice Upravnog odbora njihove organizacije koja je održana u Nikšiću, a na kojoj su, kako su kazali, analizirani prigovori javnosti na kampanju “Crna Gora bez podjela”.

Iz CKM-a su kazali da i pored toga što nisu uspjeli da Romima, kao ostalim učesnicima kampanje, obezbijede nacionalnu nošnju za fotografisanje odlučili su se da i oni budu dio njihove kampanje, "jer smo na njih gledali kao na ravnopravno članove zajednice, a ne kao na radnike komunalnog preduzeća".

CKM
foto: CKM

"Nakon komunikacije koju smo uspjeli da ostvarimo sa predsjednikom Romskog savjeta, Mersurom Šaljajem, obezbijedili smo dvoje mladih Roma koji su se za potrebe kampanje fotografisali u dijelovima romske nošnje. Stoga koristimo ovu priliku da se najsrdačnije zahvalimo gospodinu Šaljuju na razumijevanju koje iskazao", navodi se u saopštenju CKM-a.

Bonus video: