Demokrate: Smjena Mitrovića politički revanšizam

"Ako smjena ljekara i humaniste Marka Mitrovića zaista bude konačna, to će značiti potvrdu da ova Vlada ne želi na javnim funkcijama niti jednog pojedinca koji zna, umije, može i stvara korist za javno dobro"

16867 pregleda 24 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora ocijenila je da je smjena direktora nikšićke Opšte bolnice Marka Mitrovića "politički revanšizam prema svakome ko ima veze sa Demokratama".

U reagovanju na saopštenje Ministarstva zdravlja, Demokrate su navele da će javnosti biti lako objasniti da Mitrović "nije smijenjen zbog lošeg rada, jer iza sebe ima sjajne rezultate".

"Da je primitivni politički revanšizam prema svakome ko ima veze sa Demokratama jedino što Vlada URA-SNP gotovo svakodnevno demonstrira potvrđuje i smjena diretkora Opšte bolnice Nikšić, dr Marka Mitrovića. Naime, nakon jučerašnje polemike u Skupštini između predsjednika SNP-a i potpredsjednika Vlade za ekonomski sistem, Vladimira Jokovića, i poslanice Demokrata, Zdenke Popović, objavljena je nezvanična informacija da je Dragoslav Šćekić, ministar zdravlja iz SNP-a, smijenio direktora Opšte bolnice Nikšić, dr Marka Mitrovića, funkcionera Demokrata", navodi se u reagovanju.

Dodaju da je Mitrović, kao direktor nikšićke bolnice, "lično zaslužan za obezbjeđivanje donacije bolnici u iznosu od 300 hiljada eura".

"U njegovom mandatu otvoren je kabinet za gastroenterohepatologiju, kabinet za EEG i EMNG, ambulanta dječije psihijatrije koja je prva tog tipa u sjevernom i središnjem regionu, obezbijeđena oprema i svi preduslovi da se počnu vršiti oftamološke operacije u nikšićkoj bolnici nakon 30 godina, obezbijeđena kapitalna investicija za nabavku CT skenera i magnetne rezonance, a očekuje se u roku od mjesec dana završetak projekta izgradnje urgentnog bloka, kao najveće investicije u posljednjih 30 godina u zdravstvu Nikšića".

U reagovanju Demokrata se navodi da je i pored svih navedenih rezultata, Mitrović "bio predmet višegodišnje hajke od strane DPS-a, žrtva brojnih fizičkih napada", a da je svemu ovome "njegovom smjenom konačan pečat dao “časni i pošteni” SNP".

"Sa druge strane, juče je u Skupštini Joković potpuno ogolio svoju sklonost da bez imalo ustezanja saopštava neistine, koliko god one teške bile, do kraja demonstrirao sopstveno neznanje i potpunu nedoraslost funckiji koju je za sebe nelegitimno pribavio, ali i postao odgovoran zbog opšteg komentara da nijedna Vlada kao ova nije obilovala sa toliko nekompetentnosti u svojim redovima. Ovakvom demaskiranju potpredsjednika Vlade za ekonomski sistem, koji je od juče autor viralnog komentara da mu ne pada na pamet da izučava nikakve ekonomske modele i teorije, doprinijela je naša koleginica Popović, pa je kao posljedica toga žrtvovanje sjajnog profesionalca i vrhunskog ljekara, Marka Mitrovića, klasičan osvetnički akt SNP-a. Ovakvi potezi u kontinuitetu potvrđuju da pojedinci iz Vlade, kad su već lišeni sposobnosti da daju rješenja za nagomilane društvene probleme, obavljanje najviših državnih funkcija doživljavaju isključivo kao sredstvo za politički obračun i revanšizam prema svakome ko je sposoban i kadar da stvara društvenu korist. Obzirom da je informacija o smjeni direktora OB Nikšić, Marka Mitrovića, zvanično potvrđena, javnosti će biti vrlo lako objasniti da on nije smijenjen zbog lošeg rada, jer iza sebe ima sjajne rezultate. Za svega 18 mjeseci njegovog mandata u nikšićkoj bolnici, kao drugoj po značaju zdravstvenoj ustanovi u zemlji, postignuta su značajna unapređenja na svim poljima, a naveli smo samo jedan mali dio njih".

Demokrate navode da će ministar zdravlja (Dragoslav Šćekić) morati javnosti da pojasni kako i zbog čega je smijenjen Mitrovića koji je na pun mandat izabran po konkursu.

"A mi već sada garantujemo da ni minalno valjane razloge za to neće imati. Ali, jedno je sigurno, ako smjena ljekara i humaniste Marka Mitrovića zaista bude konačna, to će značiti potvrdu da ova Vlada ne želi na javnim funkcijama niti jednog pojedinca koji zna, umije, može i stvara korist za javno dobro", zaključuje se u reagovanju Demokrata.

Bonus video: