Ulcinjanin Afrim Resulbegović moli lokalnu vlast da pomogne njegovoj bolesnoj djeci

Mersiha i Adnan boravili su nedavno u Istanbulu u Turskoj, gdje su im ubrizgane po četiri matične ćelije
63 pregleda 1 komentar(a)
Mersiha Resulbegović, Adnan Resulbegović, Foto: Samir Adrović
Mersiha Resulbegović, Adnan Resulbegović, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 08.10.2017. 14:30h

"Molim lokalnu vlast da mi pomogne. Djeca mi nijesu gladna, imam toliko da ih nahranim. Ali nemam mogućnost da im stvorim uslove da se liječe," priča Ulcinjanin Afrim Resulbegović, čija djeca Mersiha (14) i Adnan (9) boluju od cerebralne paralize.

On živi u skromnoj porodičnoj kući u uskoj ulici Steva Jankovića koja vodi od restorana Amfora do kioska preko puta škole "Boško Strugar".

"Kombi ne može da dođe do kuće. Ja i supruga ih iznesemo na stranu ulice gdje je vozač parkirao kombi. Četrnaest godina imamo taj problem pa bih molio čelnike Opštine da mi ustupe neki plac na periferiji ili prizemni manji stan kako bi doktori i fizioterapeuti mogli nesmetano da dođu do djece kada su im potrebni," priča Resulbegović.

Mersiha i Adnan boravili su nedavno u Istanbulu u Turskoj, gdje su im ubrizgane po četiri matične ćelije.

"Hvala dobrim ljudima iz mog grada, Crne Gore i dijaspore koji su Mersihi i Adnanu omogućili skupe operacije. Pomaka na bolje ima, ali još ne mogu da hodaju bez naše podrške. Zato nam treba pomoć Opštine jer vjerujem da kada bi imali uslove, pobijedili bi bolest," kaže Resulbegović.

Djecu na fizikalnu terapiju vodi kod poznatog ulcinjskog fiziotetpeuta Srđana Kuzmana i njegove supruge Danijele.

"Pomažu nam koliko mogu i izađu nam uvijek u susret ali djeca rastu. Teško je ovako," kaže on.

Mersiha i Adnan pohađaju redovno nastavu u OŠ "Boško Strugar", a dosta vremena provode i u Dnevnom centru za djece sa posebnim potrebama.

Bonus video: