Kvir Montenegro: Napadnut LGBTIQ Drop in centar u Podgorici, nacrtan kukasti krst...

"LGBTIQ organizacije i crnogorska LGBTIQ zajednica očekuju hitno identifikovanje počinilaca ovog krivičnog djela, te adekvatno sankcionisanje u skladu sa zakonom"

20938 pregleda 10 komentar(a)
Prostorije Drop in centra, Foto: Kvir Montenegro
Prostorije Drop in centra, Foto: Kvir Montenegro

Nevladina organizacija (NVO) Kvir Montenegro (Queer Montenegro) saopštila je da su danas popodne napadnute prostorije LGBTIQ Drop in centra u Podgorici.

"Napadači su na vratima LGBTIQ centra crvenom bojom napisali "Smrt pederima" i prekrižili naziv Gej strejt saveza "Gass" dok su istu poruku ispisali na zidu i nacrtali nacistički simbol Svastiku, kukasti krst", naveo je Kvir Montenegro na Tviteru.

Oni su dodali da je o događaju obaviješten kontakt policajac za rad sa LGBTIQ zajednicom u Glavnom gradu, te je dalje procesuiranje ovog napada u toku.

"LGBTIQ drop in centar od 2011. godine mjesto je okupljanja LGBTIQ zajednice koje vodi NVO Juventas u saradnji sa Kvir Montenegro, NVO Spektra , Udruženjem LBTQ žena "Stana" i inicijativom "Montenegro Prajd". LGBTIQ organizacije i crnogorska LGBTIQ zajednica očekuju hitno identifikovanje počinilaca ovog krivičnog djela, te adekvatno sankcionisanje u skladu sa zakonom", poručili su iz Kvir Montenegra.

Bonus video: