Jovanović: Odbacujem navode o uticaju Abazovića ili bilo koga drugog na postupanje Državnog tužilaštva

Ona je poručila da, kao v.d. VDT-a, neće dozvoliti bilo kakav uticaj na državne tužioce bez obzira na adrese sa kojih pokušaji takvih uticaja dolaze

25650 pregleda 23 komentar(a)
Jovanović, Foto: Luka Zeković
Jovanović, Foto: Luka Zeković

Vršiteljka dužnosti (v.d.) vrhovne državne tužiteljke (VDT) Maja Jovanović saopštila je danas da odbacuje navode o uticaju premijera Dritana Abazovića ili bilo koga drugog na postupanje Državnog tužilaštva.

"Bez namjere da se bavim motivima medijskih navoda o postupanju Državnog tužilaštva po bilo čijem nalogu, koristim priliku da podsjetim nosioce javnih funkcija, medijske radnike i cjelokupnu javnost na činjenicu da će, dok sam na čelu državnotužilačke organizacije, Državno tužilaštvo nastaviti da naloge za postupanje nalazi isključivo u Ustavu i zakonskim propisima", istakla je Jovanović u saopštenju koje je dostavilo Vrhovno državno tužilaštvo (VDT).

Ona je poručila da ponavlja da, kao v.d. VDT-a, neće dozvoliti bilo kakav uticaj na državne tužioce bez obzira na adrese sa kojih pokušaji takvih uticaja dolaze.

"S tim u vezi odbacujem medijske navode o uticaju premijera ili bilo koga drugog na postupanje Državnog tužilaštva", zaključila je Jovanović.

Bonus video: