"Pacijenti se dobro osjećaju"

OB Berane: Urađene operacije u urologiji koje se još jedino rade u KCCG

Direktor Opšte bolnice, dr Milorad Magdelinić kazao je da je Beranska urologija oduvijek imala tradiciju, a u cilju njenog sačuvanja, urolozi Beranske bolnice teže ka usavršavanju dijagnostičkih i terapijskih uroloških procedura

10404 pregleda 7 komentar(a)
Detalj iz OB Berane, Foto: Opšta bolnica Berane
Detalj iz OB Berane, Foto: Opšta bolnica Berane

U Opštoj bolnici (OB) Berane urađene su operacije u urologiji koje se još jedino rade u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG), saopšteno je danas iz te zdravstvene ustanove.

"U cilju unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite, povećanja vrsta zdravstvenih usluga, a samim tim i smanjenja troškova liječenja, rasterećenja KCCG, a prije svega zdravlja naših građana, kako iz Berana tako i drugih sjevernih opština, Opšta bolnica je angažovala konsultante iz KCCG, koji svojim znanjem i stručnošću liječe naše pacijente, a sa svojim kolegama nesebično dijele iskustva i nove metode dijagnostikovanja i liječenja određenih oboljenja", ističe se u saopštenju Opšte bolnice Berane.

Oni su dodali da su prve laparoskopske operacije u Urologiji urađene u Opštoj bolnici u Beranama, 20. jula 2022. godine.

Direktor Opšte bolnice, dr Milorad Magdelinić kazao je da je Beranska urologija oduvijek imala tradiciju, a u cilju njenog sačuvanja, urolozi Beranske bolnice teže ka usavršavanju dijagnostičkih i terapijskih uroloških procedura.

"Dr Aleksandar Magdelinić, urolog iz KCCG uspješno je uradio dvije laparoskopske operacije ciste bubrega, uz asistenciju naših urologa - dr Tanje Cimbaljević i dr Blagoja Kljajića", piše u saopštenju Opšte bolnice Berane.

"Pacijenti se dobro osjećaju, uspješno se oporavljaju i već nakon 48h otpušteni su na kućno liječenje i vraćanje svakodnevnim aktivnostima" kazao je dr Milorad Magdelinić.