Medenica predložen za plaketu Opštine Kolašin

U inicijativi navode da je Medenica “decenijama primjer aktivnog građanina koji svojim djelovanjem i svojim ličnim primjerom pokazuje kako se vole svoj grad i svoja država”

6455 pregleda 5 komentar(a)
”Decenijama primjer aktivnog građanina”: Medenica, Foto: Fejsbuk
”Decenijama primjer aktivnog građanina”: Medenica, Foto: Fejsbuk

Grupa od dvadesetak građana podnijela je inicijativu lokalnoj upravi da ovogodišnju Plaketu Opštine Kolašin treba da dobije njihov sugrađanin Milan Mikan Medenica, direktor NVO Natura.

U inicijativi navode da je Medenica “decenijama primjer aktivnog građanina koji svojim djelovanjem i svojim ličnim primjerom pokazuje kako se vole svoj grad i svoja država”.

”Njegov primjer je utoliko značajniji uzimajući u obzir, u našoj zemlji, rasprostranjenu praksu patriotizma koji ne ide dalje od riječi i parola. Na putu svog građanskog aktivizma, on je prije dvadeset godina osnovao NVO Natura, organizaciju bez čijeg bi djelovanja Kolašin bio uskraćen za veliki broj veoma važnih projekata i konkretnih promjena koje su ovi projekti donijeli. Budući da je veliki dio njegovog djelovanja neformalan i volonterski, nemoguće je nabrojati sve aktivnosti i projekte u kojima je učestvovao, a smatramo da je njegov doprinos Opštini Kolašin opšte poznat. Nema mnogo pozitivnih stvari koje su se u poslednjih dvadeset godina desile u Kolašinu, a da Milan Mikan Medenica i NVO Natura nisu imali makar konsultantsko učešće u njima”, piše u obrazloženju inicijative.

Okupljajući građane oko istinski važnih stvari, tvrde potpisnici, Medenica i NVO Natura prekidali su apatiju malog mjesta i bez prestanka poručivali zajednici da je pozitivna promjena moguća.

Navode i da je “zvanična lista projekata i aktivnosti koje je u posljednje dvije decenije realizovala NVO Natura dovoljno veliki i upečatljiv dokaz” u prilog njihovom predlogu.

Inicijativu za dodjelu opštinskih nagrada i prizanja Kolašinci će, prema uslovima javnog poziva, moći da podnesu do 4. avgusta.

Biće dodijeljene Plaketa i Zahvalnica Opštine Kolašin, nagrade mladima i priznanje Počasni građanin Kolašina.

Plaketa se dodjeljuje za izuzetan dugogodišnji doprinos razvoju opštine postignutim rezultatima u oblastima privrede, poljoprivrede, kulture, zdravstva, obrazovanja, sporta...

Bonus video: