"Zdravo Berane" DPS-u: Objasnite kako ste dali stan kao kompenzaciju za ceh u jednom restoranu

"Pošto ste napravili račun za jelo i piće u iznosu od 10.000 eura u istom restoranu uz bogatu trpezu ste donijeli odluku da taj dug ne platite sopstvenim novcem već da prebijete stanom bez ikakvog zakonskog osnova. Ako ovu sumu preračunamo u količinu ćevapa koje ste pojeli ispada da ste pojeli blizu 30.000 ćevapa i sve to platili stanom", navodi se u saopštenju
72 pregleda 3 komentar(a)
Zdravo Berane, Foto: Zdravo Berane
Zdravo Berane, Foto: Zdravo Berane
Ažurirano: 08.10.2017. 11:09h

Koalicija "Zdravo Berane" saopštila je da su primijetili da se u poslednje vrijeme u svojim saopštenjima koje potpisuje Opštinski odbor DPS-a sve više koristi termin “nezdravi”

"U koaliciji “Zdravo Berane” su primijetili da se u poslednje vrijeme u svojim saopštenjima koje potpisuje Opštinski odbor DPS-a sve više koristi termin “nezdravi”. Ne možemo a da se ne zapitamo da li DPS smatra da je 8.271 građanin nezdrav odnosno da svi koji su glasali Koaliciju boluju od neke bolesti. Pošto se beranski DPS uveliko bavi bolestima beranaca i to isključivo onih koji nisu glasači ove partije vrijeđajući dostojanstvo građana davajući im epitete “nezdravi i bolesni” pitamo dotičnu gospodu da li su u svojim redovima dijagnostifikovali bolest zvanu “Neprijavljivanje imovine”. Neka dotična gospoda objasne kako opravdavaju postupak bivšeg ministra zdravlja koji ne prijavljuje zaradu stečenu po osnovu honorara zarađenih držanjem nastave na Visokoj medicinskoj školi u Beranama neispunivši svoju zakonsku obavezu. Naravno nije on jedini funkcioner koji izbjegava obavezu prijavljivanja imovine. Spisak je dugačak onih koji svoje enormno bogatstvo, stečeno preko noći, ne prikazuju, počev od samog vrha pa do lokalnih poslunšika i pukih izvršitelja vrhuške DPS-a. Poznato je da mnogi direktori odbornici i ostali funkcioneri beranskog DPS-a osim ovih Vrše i funkcije u upravnim odborima, bordu direktora i samim tim se nalaze u konfliktu interesa koji je zakonom nedopustiv. Međutim to za njih ne predstavlja problem jer ionako zakone ne poštuju", navodi se u saopštenju.

U saopštenju koalicije "Zdravo Berane" se dodaje da "osim što smo "nezdravi” nas 8.271, po daljim epitetima ove DPS družine mi smo još i “nemoralni”"

"Usljed nedostatka bilo kojeg argumenta kojim bi optužili beransku vlast da ne čini ništa dobro za svoje građane, iz redova DPS-a pričaju o moralu. O moralu kao obliku društvene svijesti vi ste najmanje kompetentni da pričate. Podsjećanja radi bilo bi moralno da objasnite građanima kako ste dali stan koji je bio u vlasništvu Opštine, kao kompenzaciju za ceh koji ste napravili u jednom gradskom restoranu. Pošto ste napravili račun za jelo i piće u iznosu od 10.000 eura u istom restoranu uz bogatu trpezu ste donijeli odluku da taj dug ne platite sopstvenim novcem već da prebijete stanom bez ikakvog zakonskog osnova. Ako ovu sumu preračunamo u količinu ćevapa koje ste pojeli ispada da ste pojeli blizu 30.000 ćevapa i sve to platili stanom. Što je mnogo mnogo je. Voljeli bi da nam objasnite da li je ovaj postupak zdrav i moralan. Takođe bi voljeli da nam objasnite zašto ste žiteljima pojedinih sela uzimali novac za nasipanje puteva. Kada ste nekoliko dana pred izbore navodno nasipali puteve išli ste od kuće do kuće i ljudima uzimali 50 eura po domaćinstvu i pritom su morali davati obećanje da će glasati DPS u protivnom put pored njihovih imanja i kuća neće biti nasut. Da li ste mišljenja da je i ovaj postupak zdrav i moralan. Da li je moralno i zdravo otimanje 200.000 eura za izgradnju stanova penzionerima, koji su vašom krivicom ostali u poznim godinama bez krova nad glavom. Je li zdravo i moralno ostaviti opustošenu opštinsku kasu. Ovo su samo neki od mora primjera vašeg poimanja zdravog i moralnog. Mi vas nećemo vrijeđati niti vas nazivati bolesnicima i nemoralnima, naš nivo svijestije izuzetno visok i ne upotrebljavamo riječi koje nam ne dolikuju, a neka oni koji svoje građane nazivaju “nezdravim “ razmisle kakav utisak ostavljaju i kroz svoja (ne)djela definišu pojmove “nezdravo” i “nemoralno", zaključili su iz koalicje "Zdravo Berane",

Bonus video: