Oko 40 takmičara učestvovalo na državnom šampionatu u planinskom biciklizmu

Profesionalni biciklisti su vozili 3.250 metara u krugovima, a najmlađi 1.100 metara u krugovima

2311 pregleda 0 komentar(a)
Foto: BK Perun
Foto: BK Perun

Na biciklističkoj stazi na Trebjesi, u organizaciji Biciklističkog kluba (BK) "Perun" iz Nikšića, održan je državni šampionat u planinskom biciklizmu na kome je učešće uzelo oko 40 takmičara.

Na izuzetno tehnički pripremljenoj i markiranoj stazi, koju su danima sređivali biciklisti “Peruna”, profesionalni biciklisti su vozili 3.250 metara u krugovima, a najmlađi 1.100 metara u krugovima.

Pobjednik kategorije Elite je Goran Cerović iz BK Pljevlja, koji je i prošle godine trijumfovao, dok je Dragan Jašović iz MFR “Tempo” odbranio titulu u masters kategoriji. Kod juniora najbolji je bio Jovan Vučković iz BK “Pljevlja”, a u kategoriji hobby sport Milan Tepavčević iz „Peruna“.

U mlađim kategorijama slavili su biciklisti Peruna - Nina Vujičić u kategoriji kadetkinja, Dunja Kovačević među mlađim kadtkinjama, Marko Perović mlađih pionira, a Savo Petrović kod starijih, i Sara Nikolić kod pionirki. Andrej Cimbaljević iz BK “Džada” bio je najbolji u kategoriji mlađih kadeta. Među rekreativcima najbolji su bili Edin Suljević iz MFR “Tempo” i Milena Nikolić iz “Peruna”.

foto: BK Perun

Prije početka takmičenja, direktorica trke Ana Petrović Njegoš upoznala je takmičare sa propozicijama, pojasnila pravila vožnje i ponašanje takmičara na zahtjevnim usponima i apelovala na najmlađe takmičare da budu oprezni.

“Staza je prioremljena po standardima kakav zahtijeva pravilnih UCI za disciplinu cross country. Takmičenje je značajno ne samo zbog toga što ćemo dobiti državne prvake, nego i što će selektor Branko Cerović napraviti ekipu reprezentativaca koji će nas već sledećeg vikenda predstavljati u Grčkoj na šampionatu“, kazala je Petrović Njegoš.

foto: BK Perun

Takmičare je pozdravio i takmičenje otvorio direktor Turističke organizacije Nikšić Mitar Barać koji je istakao značaj biciklizma kao turističkog proizvoda i sporta koji promoviše najljepše turističke destinacije.

Pored glavnog sudije, Nikoline Despotović, na stazi je bilo redara, pomoćnih sudija i pet mjesta za okrepljenje biciklista.

Bonus video: