URA: Ne čudi što je Zakon o Vojsci donijet krišom

Iz ove partije navode “da se slab materijalni položaj, partijsko kadriranje i discipinovanje nepodobnih ne može sakriti frazama o ‘ neprestanom obrazovanju’ i ‘odabiru najboljih’"
3 komentar(a)
URA, Foto: URA
URA, Foto: URA
Ažurirano: 08.10.2017. 09:50h

“Ministarstvo odbrane je u svom reagovanju samo potvrdilo sve ono što smo saopšitili”, ističu u Građanskom pokretu URA.

Ministarstvo odbrane je juče saopštilo da URA tumači zakon kojem ne zna naziv.

Iz ove partije navode “da se slab materijalni položaj, partijsko kadriranje i discipinovanje nepodobnih ne može sakriti frazama o ‘ neprestanom obrazovanju’ i ‘odabiru najboljih’”.

“Jeftinom propagandom i zamjenama teza, bezuspješno su pokušali da opovrgnu očigledne činjenice, o kojima ne govori samo URA već i dojučerašnji pripadnici Vojske Crne Gore. Nesporna je činjenica da u Vojsci postoji veliki broj obrazovanih profesionalaca, koju su, nažalost, često u sjenci partijski podobnih poslušnika. Ne manje zabrinjava činjenica o diskriminatorskom odnosu prema jednom od legitimnih sindikata u okviru Vojske. Ministarstvo odbrane umjesto dijaloga i kolegijalnosti na najbrutalniji način vrši obračun sa ‘nepodobnim’ pripadnicima VCG”, navode u pokreta URA.

“Stoga i ne čudi što je Zakon o Vojsci donijet krišom, kada u Skupštini Crne Gore nije bilo nijednog poslanika koji bi ga kritikovao. Tužna je činjenica da je resorno ministarstvo svoju pravničku ‘kompetentnost’ dokazalo sudskim presudama koje su milionskim iznosima opteretile budžet tog ministarstva ali i sve poreske obaveznike”, zaključuju u Građanskom pokretu URA.

Bonus video: