PVK Budva: Povući predlog Odluke kojom je predviđeno da imovina kluba bude prepisana na Opštinu

Opština Budva predložila je ranije, kako je obrazloženo, da kao osnivač kluba bude uknjižena na otvoreni bazen na Pizani ispred Staroga grada sa poslovnim prostorom i tribinama, kao i imovinu koja se nalazi pored zatvorenog bazena na Slovenskoj plaži

6837 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Skupština Plivačkog vaterpolo kluba (PVK) Budva-Budvanska rivijera zatražila je od Odbora povjerenika da sa dnevnog reda sjutrašnje sjednice povuče predlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju sportskog kluba PVK Budva – Budvanska rivijera, kojom je predviđeno da imovina kluba bude prepisana na Opštinu Budva.

Opština Budva predložila je ranije, kako je obrazloženo, da kao osnivač kluba bude uknjižena na otvoreni bazen na Pizani ispred Staroga grada sa poslovnim prostorom i tribinama, kao i imovinu koja se nalazi pored zatvorenog bazena na Slovenskoj plaži.

"Želimo upoznati javnost da se radi o predlogu Odluke kojom se odlučuje o daljem razvoju plivačkog i vaterpola sporta u Budvi. Predlogom odluke koja je na dnevnom redu Odbora povjerenika predviđeno je da Opština Budva preuzme imovinu, prava i obaveze kluba, tako da bi usvajanjem predloga odluke klub ostao bez imovine koja je decenijama bila u svojini kluba i po kojoj je bio prepoznatljiv. To se odnosi na sportski objekat na otvorenom plivalištu u gradskoj luci, popularnoj Pizani koja je u vlasništvu kluba od 1987. godine, a koji je izgrađen od sredstava – donacija građana Budve, kao i o imovini koja se nalazi pored zatvorenog bazena n Slovenskoj plaži", navodi se u saopštenju Skupštine PVK Budva-Budvanska rivijera dostavljenom "Vijestima".

Naglašavaju da brine činjenica da je prilikom postupka pripreme predloga odluke bez ikakvog obrazloženja izostao poziv Opštine Budva na razgovor sa predstavnicima kluba, kao i građana Budve da se kroz radna tijela odluči dalja sudbina imovine kluba, te kakva je namjera Opštine Budva u pogledu navedene imovine .

"Iz navedenih razloga smatramo da treba povući sa dnevnog reda sjednice Odbora povjerenika predlog odluke, kako bi se izbjegle moguće pravne posljedice, a koje mogu nastupiti po naš klub , naše članove koji su većinom djeca i građane Budve, a koje smo već predločili u spisima predmeta Odboru povjerenika. Znajući da su plivanje i vaterpolo u Budvi zastupljeni više od 90 godina, i da su brojne generacije stasavale upravo na ovom plivalištu, nadamo se da će javnost razumjeti ozbiljnost situacije u kojoj se našao naš klub", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: