Predsjednik Opštine Plav: Dužni smo da pamtimo stravični zločin u Velici

Canović je kazao da smatra da je ljudska obaveza da doprinese održavanju sjećanja na ovaj nemili događaj i ukaže na neophodnost suočavanja sa prošlošću u cilju izgradnje trajnog i održivog mira, stabilnosti i bezbjednosti na našim prostorima

11260 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Predsjednik Opštine Plav NIhad Canović odao je počast žrtvama stradalim u Velici.

Prije 78 godina nacističke SS jednice Princ Eugen, uz asistenciju jedinice Skenderbeg ubile su u Velici više stotina djece, žena i staraca, a spaljeno je preko 300 domova.

Canović je kazao da smatra da je ljudska obaveza da doprinese održavanju sjećanja na ovaj nemili događaj i ukaže na neophodnost suočavanja sa prošlošću u cilju izgradnje trajnog i održivog mira, stabilnosti i bezbjednosti na našim prostorima.

"Sa poštovanjem se sjećajmo svih nedužnih žrtava i sa žalošću odnosimo prema strahotama stradanja koja su bila produkt mračnih vremena Drugog svjetskog rata, kojih civilizacija treba da se stidi, a čovječanstvo da ih prezire", napisao je Canović.

Poručio je da smo dužni da pamtimo stravični zločin u Velici.

"Da ovakve datume obilježavamo i njegujemo kulturu sjećanja na njih, a svirepe akte zla osuđujemo i ističemo kao primjer urušavanja svih ljudskih vrijednosti", rekao je Canović.

Bonus video: