Kabinet premijera: Jasno je da se radi o šaljivoj opaski, premijeru ne pada na pamet da neki medij blokira ili ukine

"Svjedoci smo da je uređivačka politika ovog medija često sklona teškim i spornim kvalifikacijama koje su na granici govora mrženje, a koja brutalno etiketira, spinuje i širi mržnju dominantno na račun predsjednika Vlade, što u krajnjem rezultira čestim uvredama i prijetnjama po pitanju bezbjednosti predsjednika Vlade Abazovića"

8704 pregleda 15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kabinet predsjednika Vlade saopštio je da je "svakom dobronamjernom jasno" da je izjava premijera Dritana Abazovića upućena novinarki Gradske televizije, "jasno da se radi o šaljivoj opaski".

Abazović je danas u neformalnom razgovoru novinarki Gradske televizije, rekao "da ako su blokirali Sputnjik, "nije ni Gradska daleko od toga".

"Svakom dobronamjernom građaninu jasno je da se radi o šaljivoj opaski i da premijeru, čak i da ima ovlašćenja da to učini, ne pada na pamet da neki medij blokira ili ukine", saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade.

Navode da je sloboda medija neupitna vrijednost zapadne civilizacije koju Vlada Crne Gore bezrezervno baštini i afirmiše.

"Svjedoci smo da je uređivačka politika ovog medija često sklona teškim i spornim kvalifikacijama koje su na granici govora mrženje, a koja brutalno etiketira, spinuje i širi mržnju dominantno na račun predsjednika Vlade, što u krajnjem rezultira čestim uvredama i prijetnjama po pitanju bezbjednosti predsjednika Vlade Abazovića", navodi se u saopštenju Kabineta premijera.

Dodaju i da "šaljiva opaska na račun uređivačke politike ne znači da ne očekujemo da mediji u Crnoj Gori budu svjesni svoje uloge u društvu i da budu svjesni posljedica teških kvalifikacija koje se često mogu tumačiti kao govor mržnje".

"Premijer i Vlada Crne Gore će uvijek podržavati princip slobodnog i profesionalnog novinarstva, podržavajući održivost crnogorskih medija. To će se narednih dana vidjeti i na djelu kada očekujemo da će javnost biti upoznata sa prijedlozima Medijske strategije i setom medijskih zakona", zaključuju iz Kabineta predsjednika Vlade.

Bonus video: