Bečić: Plav zaslužuje dinamičniju valorizaciju resursa

"Plavski eko - seoski, jezerski i planinski turizam – mora biti u vrhu prioriteta svih odgovornih turističkih poslenika i nadležnih državnih i lokalnih organa i službi"

2070 pregleda 2 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić čestitao je predsjedniku Opštine Plav Nihadu Canoviću, predsjednici Skupštine opštine Jasmini Cikotić, i građanima 29. jul, Dan opštine Plav.

Bečić je u čestitki naveo da je uvjeren da će naredni period obilježiti privredni razvitak i ukupni društveni prosperitet Plava, bez čega održivi razvoj sjevera ne bi bio zaokružen.

"Cijeli plavski kraj, prema kojem priroda nije bila škrta - naprotiv, zaslužuje dinamičniju valorizaciju njegovih resursa. Raskošne prirodne ljepote na obroncima Prokletija i na obali Plavskog jezera očaravaju svakog ko posjeti taj predio naše države, što mora biti dodatan podsticaj za obogaćenje turističke ponude ovog kraja. S tim u vezi, plavski eko - seoski, jezerski i planinski turizam – mora biti u vrhu prioriteta svih odgovornih turističkih poslenika i nadležnih državnih i lokalnih organa i službi", naveo je Bećić.

Kultura i tradicija mještanki i mještana Plava, koja predstavlja paradigmu multinacionalnog i multivjerskog sklada i suživota, kako je istakao lider Demokrata, na najbolji način potvrđuje i jača građanski i evropski karakter naše države.

"U uvjerenju da će Plav što skorije valorizovati svoje resurse, da će biti prepoznat kao grad održive i stabilne ekonomije, koji će dodatno afirmisati put Crne Gore u najveću porodicu evropskih država, koristim priliku da svim građankama i građanima Plava još jednom uputim najiskrenije čestitke povodom 29. jula, Dana opštine", zaključio je Bečić.

Bonus video: