Predloženo da aktuelne epidemiološke mjere protiv koronavirusa ostanu i narednih 14 dana

Iz Ministarstva zdravlja za petak u 10 časova je najavljena konferencija za medije, povodom trenutne epidemiološke situacije u zemlji, izazvane pandemijom virusa COVID-19

21984 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Važeće epidemiološke mjere protiv koronavirusa ostaju na snazi i narednih 14 dana.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o izmjeni odluke o preduzimanju privremenih mjera usljed pojave epidemije zarazne bolesti COVID-19 od većeg epidemiološkog značaja, kojom se aktuelne mjere produžavaju do 12. avgusta.

Odluka će stupiti na snagu danom objavljivanja u Službbenom listu.

kvcg
foto: Screenshot

Jedna od trenutnih preporuka je vlasnicima turističkih kompanija (ugostitelji/hotelijeri) da svi zaposleni nose zaštitne maske, u cilju prevencije Kovid-19 i održivosti rada tokom ljetnje turističe sezone, s obzirom da je turistička sezona u punom jeku i veliki broj turista ljetuje u Crnoj Gori.

"Takođe, preporučuje se nošenje maski na aerodromima, željezničkim stanicama i autobuskim stajalištima, kao i na mjestima gdje se primjeti veće grupisanje ljudi, a preporuka se posebno odnosi na hronične bolesnike, starija lica i imunokompromitovane osobe. Nošenje zaštitne maske preporučuje se među osobljem predškolskih ustanova", jedna je od mjera.

Aktuelne epidemiološke mjere možete pogledati OVDJE.

Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 6.398.

Iz Ministarstva zdravlja za petak u 10 časova je najavljena konferencija za medije, povodom trenutne epidemiološke situacije u zemlji, izazvane pandemijom virusa COVID-19.

Na konferenciji će govoriti državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Elvis Omeragić, direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić i direktorica Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović.

Bonus video: