Prikupljanje potpisa za podršku ugroženom stanovništvu za nabavku ogrjevnog drveta

Traže da se penzionerima sa najnižim primanjima i korisnicima socijalnih davanja država obezbijedi subvencije u vidu pet metara ogrijevnog drveta

3188 pregleda 4 komentar(a)
Sa akcije u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
Sa akcije u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković

Nevladina organizacija Bjelopoljski demokratski centar, Udruženje penzionera i invalida rada sa najnižim primanjima i Udruženje za zaštitu prava radnika i zaposlenih lica, pokrenuli su u Bijelom Polju inicijativu za podršku ugroženim kategorijama stanovništva za nabavku ogrjevnog drveta.

Oni traže da se penzionerima sa najnižim primanjima i korisnicima socijalnih davanja država obezbijedi subvencije u vidu pet metara ogrijevnog drveta.

Zdravko Janjušević iz Bjelopoljskog demokratskog centra je kazao da je potpisivanje podrške ovoj inicijativi uslijedilo nakon visokih cijena ogrjevnih sortimenata, prvenstveno ogrjevnog drveta.

"Smatramo da država mora da pomogne ovima kategorijama društva i da ima mehanizam za to, i to kroz privatno-javno partnerstvo, jer to za državu nije veliki trošak, ali jeste velika pomoć materijalno ugroženim licima. Zbog svega toga od tog zahtjeva nećemo odustati, jer nas podržava veliki broj građana", kazao je Janjušević.

Bonus video: