U Višnjevu otvorena područna jedinica OŠ "Džafer Nikočević", Đeka: Djeca su naša najveća briga i odgovornost

"U školi, poslije porodice, djeca uče o pravima i obavezama, poštovanju prava drugih, toleranciji, bogatstvu kultura i naroda među kojima žive", kazao je Đeka

2850 pregleda 1 komentar(a)
Danas u Višnjevu, Foto: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava
Danas u Višnjevu, Foto: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava

U selu Višnjevo u opštini Gusinje danas je otvorena područna jedinica Osnovne škole (OŠ) "Džafer Nikočević", saopšteno je iz Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

U saopštenju se dodaje da je ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka istakao da je uvijek lijepo biti dio priče koja je za dobrobit djeteta.

"Djeca su naša najveća briga i odgovornost i oni su sjutra ono što smo mi danas. U školi, poslije porodice, djeca uče o pravima i obavezama, poštovanju prava drugih, toleranciji, bogatstvu kultura i naroda među kojima žive", kazao je Đeka.

Iz Ministarstva ljudskih i manjinskih prava su saopštili i da je Đeka "iskoristio priliku da se zahvali svima, posebno bivšim učenicima škole iz dijaspore, koji su direktno zaslužni što je od danas ova obrazovno-vaspitna ustanova dio gusinjske zajednice i njenih budućih generacija".

"Ministar je čestitao mještanima na novoj školi i poželio novoizabranom direktoru Luanu Kukaju i đacima uspješan rad. Na ceremoniji otvaranja prisutnima su se obratili i Kole Camaj, ispred udruženja iz dijaspore i Safet Kalač ispred Ministartva prosvjete", zaključuje se u saopštenju Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

Bonus video: