U prekidu saobraćaj na pruzi Beograd - Bar, teretni voz iskliznuo iz šina

Oštećena željeznička infrastruktura na tom dijelu pruge

16950 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.08.2022. 17:46h

Zbog iskliznuća teretnog vagona između Priboja i Bistrice na Limu, željeznički saobraćaj na pruzi Beograd - Bar trenutno je u prekidu, saopštile su "Infrastrukture železnice Srbije".

Prilikom iskliznuća, nije bilo povrijeđenih osoba, ali je oštećena željeznička infrastruktura na tom dijelu pruge.

Na dijelu pruge Priboj-Bistrica na Limu u popodnevnim časovima iskliznuo je jedan vagon, iz sastava teretnog voza koji je saobraćao tom dionicom. Riječ je o šestom teretnom vagonu od lokomotive, od ukupno 16 koliko ih je bilo u sastavu voza, prenosi RTS.

Stručne službe "Infrastrukture železnice Srbije" su na terenu i utvrdiće stepen oštećenja željezničke infrastrukture, kao i vrijeme potrebno za otklanjanje posljedica iskliznuća.

U saopštenju se dodaje da će se angažovati da u što kraćem roku otklone posljedice vanrednog događaja i poprave prugu, kako bi željeznički saobraćaj na barskoj pruzi što prije ponovo bio uspostavljen.

Srbija Voz: Moguć povratak novca za karte

Kompanija Srbija Voz saopštila je danas da putnici mogu dobiti novac za vozne karte koje nisu iskorišćene zbog prekida saobraćaja.

"Saobraćaj na pruzi Beograd – Bar privremeno je prekinut zbog željezničke nezgode, iskliznuća iz šina teretnog voza 1. avgusta 2022. godine, pa je izmijenjena organizacija saobraćaja međunarodnih vozova za Crnu Goru, kao i vozova iz unutrašnjeg saobraćaja, pa je za putnike na dijelu pruge između Priboja i Bistrice, u kom je željeznički saobraćaj u prekidu, organizovan autobuski prevoz i nastavak putovanja", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da putnici, koji zbog nastale situacije, žele da odustanu od putovanja vozom, imaju mogućnost refundacije sredstava za kupljene vozne karte u iznosu od 100 odsto na prodajnim mjestima u stanicama Beograd Centar i Zemun.

Novčana sredstva biće vraćena u gotovini ili uplatom na račun, po izboru putnika.

Večernji vozovi za i iz Bara neće u svom sastavu imati kola za prevoz praćenih automobila. Sve detaljnije informacije o eventualnim izmjenama u redu vožnje i saobraćanju vozova mogu se pratiti na sajtu kompanije.

Bonus video: