Budvanski prosvjetari poručili da štrajk ne prekidaj do ispunjenja zahtjeva

"Sjutra ujutro ćemo izaći sa obavještenjem o koracima koje očekujemo i onim koje smo mi spremni da preduzmemo"

24722 pregleda 27 komentar(a)
Foto: Vijesti online
Foto: Vijesti online
Ažurirano: 03.08.2022. 21:18h

Predsjednica Sindikalne organizacije OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" Marija Vukićević kazala je "Vijestima" da je dogovor sa ministrom prosvjete Miomirom Vojinovićem da se krene sa rješavanjem problema.

Vukićević je navela da im je Vojinović rekao da ozbiljnost problema razumije potpuno.

"Sjutra ujutro ćemo izaći sa obavještenjem o koracima koje očekujemo i onim koje smo mi spremni da preduzmemo", navela je ona.

Kazala je i da prosvjetari štrajk neće prekinuti do ispunjenja zahtjeva.

Dvijema prosvjetnim radnicama koje štrajkuju ispred Opštine Budva, kako je rečeno "Vijestima", pozlilo je danas, zbog čega je došla ekipa hitne pomoći.

Prosvjetni radnici, već drugi dan štrajkuju ispred zgrade Opštine.

štajk Budva
foto: Vuk Lajović

Njihovi zahtjevi su da podstanarima se odmah omogući useljavanje u zgrade u neselju u Dubovici, te da cijena kvadrata bude 650 eura. Kažu da još nisu dobili povratni odgovor iz Skupštine Crne Gore, za zakazivanje hitne sjednice Odbora za obrazovanje na čijem dnevnom redu je rješavanje stambenog pitanja prosvjetnih radnika podstanara.

Njihovi predstavnici obišli su jutros nedovršene zgrade i, kako je Vijestima rečeno, stanje je loše i potrebno je da se angažuje još radnika, a ne četiri koliko ih je bilo na gradilištu, kako bi se stanovi završili.

Tri lamele sa 150 stanova namijenjenih za zaposlene u pet budvanskih obrazovnih ustanova grade se punu deceniju i do sada je potrošeno više od 11 miliona eura.

Optužbe prosvjetara idu na račun stambene zadruge “Solidarno”, koja je neuspješno vodila cijeli projekat.

Bonus video: