Pet sati uzaludne akcije: Gorska služba tragala po Žurimu, zaglavljene osobe u stijeni nije bilo

"Pretpostavljamo da je osoba koja je ostala danas zaglavljena u stijeni na neki način uspjela da savlada prepreku, i pretpostavljamo iz udobnosti svoga doma čita naše objave", poručuju iz GSS

29592 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Facebook GSS
Foto: Facebook GSS
Ažurirano: 03.08.2022. 20:24h

Pripadnici Gorske službe spasavanja Crne Gore danas su oko 15 časova započeli akciju spasavanja na Velikom Žurimu na poziv građana koji su uočili lice koje je dozivalo upomoć.

Tročlana ekipa GSS na pomenutoj lokaciji nijesu zatekli osobu čak i nakon pregleda terena ka vrhu Žurima.

Ekipa je, kako navode, provela gotovo pet sati na terenu.

"Složićete se da se ovdje očigledno radi o neodgovornosti i neozbiljnosti prvenstveno prema spasilačkoj ekipi koja je gotovo 5 sati provela na terenu. Pretpostavljamo da je osoba koja je ostala danas zaglavljena u stijeni na neki način uspjela da savlada prepreku, i pretpostavljamo iz udobnosti svoga doma čita naše objave", poručuju iz GSS.

Kažu da im je drago da se osoba nalazi na sigurnom, ali i da bi "u najmanju ruku bilo korektno" da lice obavijesti da je problem riješen.

"Zlatno pravilo je u koliko uputite poziv za pomoć da ostanete na lokaciji sa koje ste zvali ili nas obavijestite da ste samostalno riješili problem. To je pomoć koju tražimo od vas i ništa više, složićete se pošteno od nas", piše na Fejsbuk profilu GSS.

Veliki Žurim se nalazi na krajnjem zapadu Moračkih planina i izdiže se sa visoravni Lukavica.

Bonus video: