Pljevlja: Potpisan ugovor za pelet po subvencioniranim cijenama

„Drago mi je da se sve više građana opredjeljuje za ovaj daleko čistiji i ekološki prihvatljiviji vid grijanja. Ovo dodatno učvršćuje naše naše opredjeljenje da građanima Pljevalja obezbijedimo čist vazuh i čistu životnu sredinu“, kazao je Kovačević

11318 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sekretarijat za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i vode Opštine Pljevlja zaključio je ugovor sa pljevaljskim preduzećem Jasen o isporuci peleta koji će se distribuirati građanima po subvencioniranim cijenama.

Pelet će se isporučivati po cijeni od 261.6 eura po toni, a maksimalno je dozvoljena kupovina do dvije tone.

Polovinu cijene će plaćati opština Pljevlja a građani drugu polovinu od 130,8 eura po toni.

Sa ciljem zaštite životne sredine i promocije ekološki prihvatljivih vidova grijanja stambenog prostora Opština Pljevlja, osmu godinu za redom subvencioniše svoje građane.

Komentarišući činjenicu da se ove godine za subvenciju obratilo 1.150 domaćinstava, odnosno četiri puta više nego 2015. godine kada je započet ovaj program, predsjednik opštine Rajko Kovačević kazao je da to pokazuje najbolju potvrdu koliko je ova mjera uspješna.

„Drago mi je da se sve više građana opredjeljuje za ovaj daleko čistiji i ekološki prihvatljiviji vid grijanja. Ovo dodatno učvršćuje naše naše opredjeljenje da građanima Pljevalja obezbijedimo čist vazuh i čistu životnu sredinu“, kazao je Kovačević.

Ponuđač je obavezan da pelet isporuči u roku od 90 dana.

Iz Sekretarijata su saopštili da će pravovremeno obavijestiti prijavljene građane o redoslijedu i načinu isporuke.

Pljevaljsko preduzeće “Jasen” jedino se prijavilo na raspisani tender opštine Pljevlja prije nekoliko mjeseci za nabavku peleta, ali je je to preduzeće odbijalo da isporuči pellet po ponuđenoj cijeni od 238 eura nakon što su u međuvremenu cijene peleta na tržištu drastično povećane.

Bonus video: