Ministar zdravlja ne poštuje epidemiološke mjere

Na fotografijama koje je dostavio Mediabiro, vidi se da u gotovo punoj sali samo dvoje starijih osoba nose zaštitne maske

25208 pregleda 34 komentar(a)
Foto: Mediabiro.tv
Foto: Mediabiro.tv

Ministar zdravlja i zamjenik predsjednik vladinog Savjeta za sagledavanje epidemiološke situacije, Dragoslav Šćekić ne pridržava se epidemioloških mjera.

Mjerama koje je prošle sedmice usvojila Vlada, obavezno je nošenje zaštitne maske u zatvorenim prostorima od vitalnog značaja.

Šćekić je danas prisustvovao proslavi Dana opštine u Plužinama, koja je organizovana u Centru za kulturu.

Na fotografijama koje je dostavio Mediabiro, vidi se da u gotovo punoj sali samo dvoje starijih osoba nose zaštitne maske.

Dragoslav Šćekić
foto: Mediabiro.tv

Ministar zdravlja sjedio je u prvom redu u sali Centra za kulturu bez zaštitne maske.

Šćekić je danas zajedno sa direktorom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vukom Nikovićem i predsjednikom opštine Plužine Mijuškom Bajagićem otvorio i rekonstruisani objekat jedinice hitne pomoći u tom gradu.

Dragoslav Šćekić
foto: Mediabiro.tv

"Obaveza nošenja zaštitne maske u: zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne i dječije zaštite, državnim organima, organima državne uprave, organima uprave, organima lokalne samouprave, javnim ustanovama i drugim subjektima koji vrše javna ovlašćenja u kojima se neposredno pružaju usluge građanima, objektima u kojima se obavlja trgovina na malo prehrambene robe (marketi, supermarketi, hipermarketi i sl.) uključujući zelene pijace i štandove i tezge u zatvorenom prostoru, zatvorenim djelovima aerodroma, željezničkih i autobuskih stanica, kao i benzinskih stanica", jedna je od mjera koja je donijeta u cilju sprečavanja širenja koronavirusa a na snazi je do 12. avgusta.

Bonus video: