Mještani ogorčeni, Opština najavljuje pomoć: Na sanaciju odrona u Strojtanici se čeka godinu i po

Mještanin Strojtanice Dragan Kojović je kazao da je nevjerovatno da taj dio puta ni do danas nije saniran zbog čega vozači, prolazeći tuda, uništavaju vozila

6779 pregleda 1 komentar(a)
Na rješenje problema čeka se godinu i po dana, Foto: Jadranka Ćetković
Na rješenje problema čeka se godinu i po dana, Foto: Jadranka Ćetković

Ni godinu i po od odrona u Strojtanici, na regionalnom putu Bistrica - Bijelo Polje, taj problem nije riješen.

Prilikom sanacije radnici firme “Konstruktor” su naišli na kablove od 10 kW zbog čega je sve stopirano. Opština Bijelo Polje je dobila saglasnost CEDIS-a i ovih dana će početi sanacija.

Mještani Strojtanice, Njegnjeva i okolnih sela koja gravitiraju putu Bijelo Polje - Bistrica ogorčeni su što ni poslije oko godinu i po nije saniran odron na regionalnom putu Bijelo Polje - Bistrica.

Oni su više puta blokirali saobraćajnice, ali bez uspjeha. U odgovoru Opštine se navodi da će problem biti uskoro riješen.

Oni su to najavili juče nakon protesta jer na saniranje puta do svojih kuća čekaju oko godinu i po.

Mještanin Strojtanice Dragan Kojović je kazao da je nevjerovatno da taj dio puta ni do danas nije saniran zbog čega vozači, prolazeći tuda, uništavaju vozila.

“Svaki prolazak malim autima je rizičan i tuda jedino mogu proći auta poput “golfa 2”, kazao je Kojović.

Mještani navode da su odron ranije pokušali da saniraju radnici firme “Konstruktor”, koju je angažovala Opština Bijelo Polje, ali da su, nakon dolaska do određene dubine, naišli na kablove od 10 kW, nakon čega su stali sa radovima.

Objašnjavaju da pored puta stoji oznaka da je prolaz zabranjen, ali da više ljudi prolazi tuda.

Najteže je, kako pričaju, onima koji žive u blizni odrona i koji se teško uključuju na put, a pri tom trpe i velike posljedice zbog prašine.

U odgovoru “Vijestima” iz Opštine navode da su svjesni da su mještani duže vrijeme trpjeli posljedice zbog odrona, ali da će taj problem uskoro biti riješen.

“U međuvremenu smo dobili saglasnost od CEDIS-a za izmještanje kabla, nakon čega ćemo nastaviti sa sanacijom tog dijela puta.

Bonus video: