Gornji Stoliv bezbjedan

Požar na Vrmcu pod kontrolom, vjeruju da će ukoiliko vjetar ne pojača biti ugašen do večeri

"Požar na padinama Vrmca sa kojim se kotorski vatrogasci, njihove tivatske kolege, dobrovoljci, volonteri i mještani bore od juče, u ovim trenucima je pod kontrolom"

22092 pregleda 7 komentar(a)
Sa jučerašnje akcije gašenja požara, Foto: Siniša Luković
Sa jučerašnje akcije gašenja požara, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 05.08.2022. 13:23h

Požar na brdu Vrmac je pod kontrolom i ukoliko vjetar ne pojača, do večeri ćemo uspjeti da u potpunosti ugasimo požar, kazao je zamjenik komandira Službe zaštite i spašavanja Eduard Kovačić.

"Požar na padinama Vrmca sa kojim se kotorski vatrogasci, njihove tivatske kolege, dobrovoljci, volonteri i mještani bore od juče, u ovim trenucima je pod kontrolom", kazao je Kovačić za Radio Kotor.

Vatrogasci su tokom cijele noći gasili požar na padinama Vrmca.

Kovačić je kazao i da su ekipe stalno na terenu.

On je rekao da su spremni da pojačaju aktivnosti jer bi najavljeni maestral mogao otežati situaciju.

"Gornji Stoliv je bezbjedan, ali je šuma u kojoj intervenišemo gusta i na više pozicija vatra tinja. Teren je nepristupačan, teško prohodan i gasili smo onoliko koliko smo mogli pa je izostalo neko složenije gašenje", rekao je ranije Kovačević.

Naveo je i da je izgorelo dosta stabala masline.

Jutros su, poslali zahtjev i Direktoratu za vanredne situacije za pomoć u vidu vazduhoplova za gašenje požara, ukoliko za to bude potrebe.

"Dio ekipe koja je gasila od juče se odmara, ali će na terenu biti ponovo u 10 sati. Mi se, ipak, nadamo da neće biti usložnjavanja situacije, ali se po najavama maestral očekuje između 10 i 11 sati i mi smo, ponavljam, na to spremni", rekao je Kovačić za Radio Kotor.

On se zahvalio svim vatrogascima, dobrovoljcima, mještanima i turistima koji su pomagali u gašenju požara tokom jučerašnjeg dana.

"Imali smo veliku pomoć svih njih i to nam je olakšalo borbu sa vatrom. Mještani Stoliva su bili tu da pomognu, donesu hranu i piće i zaista su bili veoma požrtvovani i pažljivi. To je ogromna pomoć", kazao je Kovačić