Mještani Mrkojevića najavili da će u nedjelju blokirati put u mjestu Pečurica

Najavljeno da će se protestu pridružiti i mještani Kruta iz ulcinjske opštine kojima pripada dio ove trase u dužini od 14 kilometara

2018 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Mještani Mrkojevića najavili su da će u nedjelju blokirati regionalni put u mjestu Pečurice na putu od Bara ka graničnom prelazu Sukobin.

Planiran je jednosatni prekid saobraćaja, koji je najavljen od 10 sati.

Kako se navodi u saopštenju organizacionog odbora, protestu će se pridružiti i mještani Kruta iz ulcinjske opštine kojima pripada dio ove trase u dužini od 14 kilometara.

U pitanju je visoko frekventna dionica.

Mještani Mrkojevića započeli su sa protestima nakon što je Vlada donijela odluku da se dio sredstava predviđenih budžetom za raspisivanje javnog tendera za rekonstrukciju ovog puta prebace na drugi projekat na sjeveru Crne Gore.

Mještani Mrkojevića od ranije traže da se hitno donese odluka o vraćanju sredstava za izgradnju puta kroz Mrkojeviće koja su budžetom planirana za 2022 godinu, da se preko Uprave za saobraćaj hitno raspiše izvođački tender prema potpisanom Sporazumu, kao i da se započne postupak eksproprijacije i isplati vlasnicima zemljišta sredstva koja su uplaćena od strane Opštine Bar na račun Ministarstva finansija.

Bonus video: