SPCG: Solidarno u najkraćem roku da omogući prosvjetnim radnicima iz Budve da se usele u stanove

Iz Sindikata prosvjete pozvali Abazovića, da zajedno sa direktorom Zadruge, i predstavnicima opštine Budva nađe način da cijena za podstanare ne bude preko 650 eura i da se ovaj štrajk prekine

7699 pregleda 2 komentar(a)
Sa protesta budvanskih prosvetara, Foto: Vuk Lajović
Sa protesta budvanskih prosvetara, Foto: Vuk Lajović

Sindikat prosvjete Crne Gore (SPCG) pozvao je direktora Stambene zadruge “Solidarno”, Zorana Stanišića, da u najkraćem roku omogući prosvjetnim radnicima iz Budve da usele u svoje stanove.

Poručili su i da će ukoliko se do kraja dana ne nađu odgovarajuća rješenja za budvanske prosjetare, Sindikat prosvjete pozvati prosvjetne radnike i svo građanstvo, da se masovno okupe u Budvi i pruže podršku solidarnosti.

Pozvali su premijera Dritana Abazovića, da zajedno sa direktorom Zadruge, i predstavnicima opštine Budva nađe način da cijena za podstanare ne bude preko 650 eura i da se ovaj štrajk prekine.

"Već tri noć i četiri dana 11 prosvjetnih radnika iz Budve štrajkuje glađu, tražeći da se što prije riješi njihova stambena situacija. Prvi uslov je da u što skorijem roku usele u stanove, a drugi da cijena podstanarima bude 650 eura, kao što im je godinama obećavano. Juče je predsjednik SPCG-a, Radomir Božović, zajedno sa Radojkom Rakonjcem, predsjednikom Opštinskog odbora Bijelo Polje i Danilom Lekićem, predsjednikom Opštinskog odbora Berana, posjetio prosvjetne radnike koji štrajkuju u Budvi. Bez obzira što se dio prosvjetnih radnika Budve odlučio na štrajk glađu, ne konsultujući se sa rukovodstvom Sindikata, bez ikakvog obavještenja o namjerama, Sindikat prosvjete snažno staje uz kolege iz Budve, pružajući im bezrezervnu podršku u svojim nastojanjima", navodi se u saopštenju Sindikata prosvjete Crne Gore.

Dodaju i da "ne bježeći od odgovornosti za rad Stambene zadruge "Solidarno" u prethodnom periodu, i odnosa Sindikata prema istoj", da će rukovodstvo SPCG u narednom periodu preispitati pravce djelovanja usmjerene na rješavanje stambenih pitanja prosvjetnih radnika.

Bonus video: