Mještani sela Šušunja tvrde da se ulicama vozi divlje: Žele da "ležećim" uspore vozače

Molbu Gradskoj opštini Golubovci, mještani su, kako piše u molbi koju su dostavili redakciji, uputili početkom maja

5403 pregleda 6 komentar(a)
Jedna od ulica u selu kojom se, tvrde  mještani, vozi prebrzo, Foto: Čitalac Vijesti
Jedna od ulica u selu kojom se, tvrde mještani, vozi prebrzo, Foto: Čitalac Vijesti

Zbog, kako tvrde, divlje vožnje kroz selo, mještani Šušunje tražili su od Gradske opštine Golubovci da u tri ulice u selu postave više ležećih policajaca i na taj način povećaju bezbjednost.

Iz te Gradske opštine “Vijestima” su kazali da su zahtjev proslijedili nadležnoj službi Glavnog grada i da je u toku izrada rješenja. Nisu kazali i koliko ležećih policajaca je u planu da bude postavljeno.

Molbu Gradskoj opštini Golubovci, mještani su, kako piše u molbi koju su dostavili redakciji, uputili početkom maja. U obrazloženju molbe naveli su da je to zbog “nekontrolisanog saobraćaja koji se odvija” u selu Šušunja.

”Seljani traže, kako kroz glavnu ulicu, tako i sporedne ulice, da se postave ležeći policajci na par mjesta. U pitanju je Ulica Zakovića i Ulica Šušunja III i Šušunja II”, navodi se u molbi koju potpisuje 40 mještana.

Iz Gradske oštine Golubovci “Vijestima” su kazali da je zahtjev proslijeđen Sekretarijatu za saobraćaj Glavnog grada.

”Koji je nadležan za donošenje odluka o opravdanosti istog. Po našem saznanju stručna lica su izašla na teren, zajedno sa podnosiocima odabrali lokaciju za postavljanje usporivača brzine, i u toku je izrada rješenja”, navodi se u odgovoru.

Mještani su, međutim, ispričali da sa njima niko nije dogovarao lokaciju za postavljanje ležećeg policajca, te da im je samo usmeno saopšteno da će biti postavljen jedan.

”A treba pet ili šest, nismo zadovoljni sa tim jednim”, kazali su “Vijestima”.

Postavljanje usporivača regulisano je Odlukom o regulisanju saobraćaja na teritoriji glavnog grada Podgorica. Kako je navedeno u članu 20, tehnička sredstva za usporavanje saobraćaja postavljaju se “na opštinskim putevima u blizini obrazovnih, zdravstvenih i drugih ustanova, igrališta i drugih sličnih objekata”.

”Vrstu i mjesto postavljanja tehničkih sredstava za usporavanje saobraćaja, na opštinskim putevima, utvrđuje organ uprave nadležan za poslove saobraćaja”, navodi se u dokumentu.

Bonus video: