Spajić posjetio prosvjetare u Budvi, Ministarstvo oštro reagovalo

"Evropa Sad tim ima rješenje, ukoliko Ministarstvo prosvjete ne zna da pokrene stvari sa mrtve tačke", rekao je Spajić. Iz resora prosvjeter poručili da su nagomilani problemi dijelom i njegova direktna zasluga, kao bivšeg ministra

28882 pregleda 99 komentar(a)
Spajić sa prosvjetarima u Budvi, Foto: twitter.com/MickeySpajic
Spajić sa prosvjetarima u Budvi, Foto: twitter.com/MickeySpajic

Ministarstvo prosvjete oštro je reagovalo na izjavu funkcionera pokreta Evropa sad Milojka Spajića, nakon njegove sinoćnje posjete prosvjetnim radnicima koji protestuju u Budvi.

Spajić je danas objavio da je otišao kako bi pružio podršku radnicima koji, kako je kazao, sa punim pravom protestuju ispred zgrade Opštine.

"Evropa Sad tim ima rješenje, ukoliko Ministarstvo prosvjete ne zna da pokrene stvari sa mrtve tačke. Novca za ovakve stvari ima", napisao je Spajić na Tviteru.

Iz resora prosvjete su Spajića, bivšeg ministra finansija i socijalnog razvoja, nazvali "propalim ekonomskim stručnjakom", koji "nastavlja sa svojom populističkom pričom".

Ocijenili su da je jedino što je Spajić ostavio državi prazan državni budžet, kao i "gomile ekonomskih i političkih nebuloza i neistina".

"Usput, da priupitamo ovog 'ekonomskog maga' zašto u periodu dok je bio na vlasti nije makar pomogao da se priča oko problema budvanskih prosvjetara pokrene sa mrtve tačke, nego je, kao i mnogi prije njega, ćutke prelazio preko ovakvih i sličnih problema koji opterećuju građane Crne Gore. Još jednom podsjećamo da Ministarstvo prosvjete od starta dijeli sudbinu prosvjetara iz Budve, te da smo u tom pravcu inicirali raspravu i na samoj sjednici Vlade. U skladu sa zaključcima, naravno da će biti ispunjene finansijske obaveze, ali uz uspostavljanje potpune kontrole nad trošenjem sredstava, koja se po osnovu rješavanja stambenih potreba izdvajaju iz budžeta Crne Gore", saopštili su iz Ministarstva prosvjete.

Pozvali su Spajića da "prestane sa neargumentivanim napadima", te da se mane političke priče kada je riječ o rješavanju ozbiljnih, nagomilanih problema, koji su, kako dodaju iz tog resora, dijelom i njegova direktna zasluga.

"Umjesto da makar ćuti, on nastavlja da dijeli lekcije bez ikakvog stida i srama, ne objašnjavajući kako je za 16 mjeseci mandata trošio nemilice pare građana Crne Gore. I zato, Milojko Spajiću, prestani sa pokušajima profiterstva nad tuđim životnim problemima", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: