CGO: Neodgovorni političari najčešći podstrekači napada na medije i civilni sektor, a ujedno uživaju najveću zaštitu

"Solidarnost sa svima koji trpe nasilje tokom obavljanja svog posla ili povodom svojih slobodno izraženih stavova ne smije biti ograničena ničijim ideološkim ili političkim okvirom"

2656 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Centar za građansko obrazovanje
Foto: Centar za građansko obrazovanje

Centar za građansko obrazovanje (CGO) saopštio je da je napad na novinarske ekipe Pobjede i Gradske TV na Cetinju odraz tenzija koje su opasnost za čitavo crnogorsko društvo.

CGO je na Tviteru pozvao nadležne institucije da djeluju efikasno, kao i da reaguju na govor mržnje i brutalne prijetnje koje su upućene građanskom aktivisti Ljubomiru Filipoviću.

"Civilni aktivisti i mediji odavno su mete radikalizovanih pojedinaca, što je i CGO osjetio. Neodgovorni političari koji zloupotrebljavaju identitetska pitanja i sa pozicija moći napadaju neistomišljenike su najčešći podstrekači ovih napada, a ujedno uživaju najveću zaštitu", smatraju u CGO.

Povezani članci

07. Avgust 2022.

Novinari prijavili napad kod Cetinjskog manastira

Dodaju da "solidarnost sa svima koji trpe nasilje tokom obavljanja svog posla ili povodom svojih slobodno izraženih stavova ne smije biti ograničena ničijim ideološkim ili političkim okvirom".

"Pod uslovom da u osnovi postoji zalaganje za demokratsko građansko društvo", zaključuje CGO.

Bonus video: