Počela izgradnja luksuznog hotela u Budvi: Pet zvjezdica za godinu

“Hotel će imati 140 jedinica, koje će ispunjavati sve uslove za pet zvjezdica ”, njime će upravljati “Iberostar”
611 pregleda 10 komentar(a)
Iberostar, hotel Budva, Foto: Vuk Lajović
Iberostar, hotel Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.10.2017. 18:43h

Rušenjem supermarketa “Slavija“ na glavnom budvanskom bulevaru, preko puta naselja Slovenska plaža, počela je izgradnja luksuznog kondo hotela sa 5 zvjezdica , kojim će upravljati njemačko-španski lanac “Iberostar“.

Budvanska kompanija “Slavija“ dobila je građevinsku dozvolu od Ministarstva održivog razvoja i turizma, a 1. oktobra, kada je istekla zabrana izvođenja građevinskih radova, započela je rušenje supermarketa i iskopavanje temelja za budući hotel.

“Gradnja kondo hotela počela je 1. oktobra i biće gotova za 12 mjeseci. Hotel će imati 140 jedinica, visoke kategorije, koje će ispunjavati sve uslove pet zvjezdica . Kondo hotelom će upravljati 'Ibero star', jer je svojim upravljanjem bečićkim hotelom 'Belvi' dokazao da je riječ o vodećem svjetskom lancu hotela“, saopštili su „Vijestima“ iz firme.

Prije dobijanja građevinske dozvole, “Slavija” je uplatila Opštini Budva 656.000 eura na ime komunalija i obavezala se da snosi troškove priključka budućeg hotela na vodovodnu, telefonsku i elektromrežu i riješi pitanje otpadnih voda.

„Slavija“ je izmirila svoje obaveze i prema Regionalnom vodovodu, kome je uplaćeno 100.000 eura na ime naknade.

Budvanska firma je sestra firme “Belvi hotels gropu“ koja gazduje bečićkim „Iberostar Belvi“, kao i kompanije „Imobilia“ koja je vlasnik kompleksa „Jadran Perasta“ u Perastu u okviru koga se nalazi i luksuzna palata „Smekja“.

Uporedo sa gradnjom hotela u Budvi, gradiće se i kompleks “Jadran“ kojim će takođe upravljati “Ibero star“, kažu u firmi.

“Iberostar” od prije deceniju upravlja bečićkim hotelom i svih prethodnih godina bilježi rekordne rezultate.

Bonus video: