Budva: Stari grad dobija toalet nakon više od 20 godina

Jedini javni toalet u blizini Starog grada - u gradskom parku, zimi ne radi, a ljeti je nedovoljan da zadovolji potrebe velikog broja turista
694 pregleda 2 komentar(a)
Stari grad Budva, Foto: Vuk Lajović
Stari grad Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.10.2017. 17:45h

Javni toalet u budvanskom Starom gradu koji je već više od dvije decenije van funkcije biće adaptiran.

Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja postupka javnih nabavki na kojima nije bilo zainteresovanih, Opština Budva je zaključila je ugovor sa podgoričkom kompanijom INcom, kojoj je povjeren posao rekonstrukcije toaleta i još dva u Srednjoj mješovitoj školi “ Danilo Kiš”.

Podgorička firma dostavila je ponudu od 16.934 eura, a vrijednost nabavke bila je 19.000 eura.

U javnom pozivu Opštine piše da je neophodno kompletno renoviranje toaleta u školi i zamjena dotrajalih kanalizacionih instalacija.

Jedini javni toalet u blizini Starog grada - u gradskom parku, zimi ne radi, a ljeti je nedovoljan da zadovolji potrebe velikog broja turista.

Brojni turisti bukvalno su prinuđeni da odlaze o okolne lokale i mole vlasnike da im omoguće korišćenje toaleta...

Mjesna zajednica Stari grad nebrojeno puta je isticala potrebu da uže gradsko jezgro mora imati više uređenih javnih toaleta.

Urbanističkim projektom „ Stari grad“, jedinim važećim planskim dokumentom za taj spomenik kulture prvog reda i cijelu kontakt zonu, bila su prvobitno predviđena dva javna toaleta unutar gradskih zidina, ali nikada nijesu privedena namjeni.

Bonus video: