Budvanski prosvjetari nastavljaju štrajk, ne odustaju od prvobitnih zahtjeva

Direktor Srednje mješovite škole “Danilo Kiš” Krsto Vuković na nastavničkom vijeću pročitao je ocjene za one koji su učestvovali u njihovoj borbi

15177 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Budvanski prosvjetni radnici nastavljaju štrajk ne odustajući od osnovnih zahtjeva da im se obezbijedi useljenje u stanove i da cijena kvadrata bude 650 eura.

Oni su sa današnjeg protesta, na performansu ispred zgrade Opštine Budva , gdje je održana sjednica nastavničkog vijeća, još jednom kazali da je Vlada adresa za rješavanje njihovog problema.

Iako je današnje okupljanje organizovao Sindikat prosvjete Crne Gore kome se odazvalo nekoliko desetina prosvjetnih radnika, kritika je upućena i Sindikatu da se nedovoljno uključio u slučaj budvanski prosvjetara.

Prosvjetari su privremeno prekinuli štrajk glađu.

A direktor Srednje mješovite škole “Danilo Kiš” Krsto Vuković na nastavničkom vijeću pročitao je ocjene za one koji su učestvovali u njihovoj borbi.

“Građani Budve predlog ocjene, odličan 5, lokalna uprava odličan 5, mediji bez izuzetka odličan 5, NVO i sportska društva dovoljan 2, Opštinski odbor sindikata Budva nedovoljan 1, Sindikat prosvjete Crne Gore dovoljan 2, zdravstveni radnici Doma zdravlja Budva odličan 5, ocjenu za Stambenu zadrugu “ Solidarno” prepuštamo Vrhovnom državnom tužilaštvu, političke subjekte Crne Gore ocijeniće narod, Dritan Abazović zbog neopradvanih izostanaka isključuje se sa pravom polaganja u roku od 24 časa, komšije na Trgu sunce sa logistikom svih ovih sedam dana odličan 5”, kazao je Vukovića.

A skup je otvorio predsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore Radomir Božović koji je kazao da su od početka protiv toga da se cijena kvadrata stana podigne na 890, već da bude 650 eura.

“Moramo da tražimo načine da cijena bude 650 eura i da se ovi ljudi što prije usele u stanove. Deset godina je previše, to ne možemo nikome oprostiti. Sindikat je učio sve da pomogne ovim ljudima, tražili smo modele. Tražimo pomoć od premijera Abazovića, tražimo pomoć od Stambene zadruge Solidarno da završi stanove”, kazao je Božović i naglasio da dogovor mora da postignu Vlada, Opština i Stambena zadruga da se omogući cijena od 650 eura.

Predsjednica Sindikalne organizacije OŠ ”Stefan Mitrov Ljubiša”, jedna od organizatorki štrajka Marija Vukićević spočitala je Sindikatu prosvjete Crne Gore da se nije dovoljno angažovao za rješavanje stambenog pitanja budvanskih prosvjetara.

Bonus video: