Mještani Starog grada u Ulcinju protestovali ispred Vodovoda, Karamanaga: Tražimo pravo da imamo vodu

Mještanin Ismet Karamanaga kazao je da voda na slavinama u tankom mlazu dođe noću i to na vrlo kratko

6224 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Samir Adrović
Foto: Samir Adrović

"Više od dva mjeseca nemamo kapi vode... Ja imam i restoran i apartmane ali su zbog vode svi gosti pobjegli. Ovo je katastrofa, pali smo u depresiju“, kazao je na danas održanom protestu ispred poslovne zgrade Vodovoda u Ulcinju, Starograđanin Hajro Bušatlić.

Mještani drevne tvrđave okupili su se danas kako bi iskazali nezadovoljstvo i revolt povodom nestašice vode u situaciji kada nesnosne vrućine obaraju dnevne rekorde, što dodatno komplikuje život u Starom gradu. Mještanin Ismet Karamanaga kazao da da protesti nijesu manir Starograđana.

„Ovog puta su nas prinudili da tražimo prava koja nas sleduju i koja imaju naši ostali sugrađani, a to je pravo da u 21.vijeku imamo vodu“, kazao je Karamanaga. Naveo je da voda na slavinama u tankom mlazu dođe noću i to na vrlo kratko.

„Očigledno je da je Stari grad zaobiđen kada je u funkciju pušten Regionalni vodovod“, kazao je Karamanaga.

protest Vodovod Ulcinj
foto: Samir Adrović

Naveo je da im se tim povodom danas niko iz Vodovoda nije obratio.

Vijestima je ranije u Opštini rečeno da nije u pitanju nikakav kvar već da voda jednostavno ne stiže do cijevi drevne tvrđave.

„Imamo veliki problem jer je potrošnja tolika da voda ne stiže do Starog grada. Počeli smo da uzimamo više vode iz Regionalnog vodovoda kako bi mogli da balansiramo ali će to teško ići, posebno za jedan dio Starog grada“, kazao je tada naš sagovornik.

Starograđani su stoga primorani da vodu kupuju i da je od pravoslavnog groblja, budući da cistijerna može samo dotle da priđe, vatrogasnim crijevima sprovode do kuća i restorana.

Bonus video: