Šetalište Pet Danica dobiće novo ruho do ljeta

Rekonstrukcija Šetališta zajednička je investicija Opštine i “Morskog dobra”, vrijedna 360.000 eura...
291 pregleda 0 komentar(a)
šetalište Pet Danica, Foto: Slavica Kosić
šetalište Pet Danica, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 06.10.2017. 16:36h

Dvije godine nakon početka rekonstrukcije dijela Šetališta Pet Danica , nadležni su obećali da će radovi biti završeni najkasnije do početka sljedeće sezone.

“Izmjene projekta za nastavak rekonstrukcije biće završene za destak dana, nakon čega će uslijediti i revizija”, kaže direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog Boro Lučić.

Ističe da je uvjeren da će do kraja mjeseca dokumentacija biti spremna, kako bi nastavili radove na dijelu šetališta od Galeba do Milašinovića plaže, započete još u oktobru 2015.

Lučić pojašnjava da projekat nije odslikavao stanje na terenu, zbog čega je u prethodnom periodu bilo dosta problema koje prethodna vlast nije riješila.

“Za dva mjeseca morali smo odraditi ono što je trebalo u prethodnih sedam, osam mjeseci”.

Nakon usvojenog predračuna radova na osnovu dorade projekta, predviđena je nabavka i behaton ploča za popločavanje šetališta.

Radovi na na dionici dugoj 365 metara počeli su prije dvije godine postavljanjem kolektorskih cijevi u dužini od 460 metara.

Radovi su nekoliko puta prekidani i konzervirani, a do sada su završeni građevinski radovi na dijelu od Galeba do restorana Dominikana.

Predstoje radovi na proširenju postojeće staze, popločavanje, izgradnja javne rasvjete, postavljanje ograde, klupa i drugog mobilijara.

Rekonstrukcija Šetališta zajednička je investicija Opštine i “Morskog dobra”, vrijedna 360.000 eura.

Radove izvodi “Đokić grupa” iz Bara.

Bonus video: