Zaposleni u OŠ "Janko Mićunović" traže da se za direktora imenuje Radoš

"Molimo da temeljno preispitate svoju odluku. U suprotnom, preduzećemo odlučnije korake, u najboljem interesu naših učenika, kolektiva i svih kojima su dobro i napredak JU OŠ "Janko Mićunović" od prvorazrednog značaja"

6653 pregleda 8 komentar(a)
Foto: osjankomicunovicnk.wordpress.com
Foto: osjankomicunovicnk.wordpress.com

Zaposleni u JU OŠ "Janko Mićunović" u Nikšiću traže od Ministarstva prosvjete da se za direktora te škole imenuje Miloš Radoš.

U pismu koje je poslato ministru prosvjete Miomiru Vojinoviću, a koje je potpisalo 25 zaposlenih u školi u Moštanici, navodi se da je od njih traženo mišljenje o kandidatima, vezano za izbor direktora.

"Uredno smo Vas obavijestili da je, svojim profesionalnim i ljudskim kvalitetima, nesvakidašnjom posvećenošću obavezama, kao i izvanrednim odnosima koje je izgradio sa čitavim kolektivom, roditeljima, učenicima i širom lokalnom zajednicom - Miloš Radoš zaslužio da nastavi da obavlja funkciju direktora u našoj školi. Budući da je od nas traženo mišljenja, te da smo iskazali nedvosmislenu podršku pomenutom Radošu, blago rečeno - zapanjeni smo imenovanjem drugog kandidata za direktora naše ustanove", navodi se u pismu.

Uz pismo redakciji je dostavljen i potpis 25 zaposlenih u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Oni su pitali Vojinovića zašto pri izbori direktora škole nije uzeto u obzir njihovo mišljenje.

"Zašto se ignoriše istinsko zadovoljstvo djece i roditelja radom i ponašanjem gospodina Radoša? Kada će, i da li će, doći vrijeme da se poštuju nečiji rad, zalaganje i ljudskost? Srećom, još uvijek imate mogućnost da ispravite učinjeno i pokažete da nas poštujete kao kolege. Najiskrenije Vas molimo da temeljno preispitate svoju odluku. U suprotnom, preduzećemo odlučnije korake, u najboljem interesu naših učenika, kolektiva i svih kojima su dobro i napredak JU OŠ "Janko Mićunović" od prvorazrednog značaja", zaključuje se u pismu zaposleni JU OŠ "Janko Mićunović" Nikšić

Bonus video: