Budvanski prosvjetari traže da im se u naredna 24 časa predaju ključevi stanova

"Opština Budva je dodijelila plac i uložila veliki kapital da bi prosvjetni radnici riješili stambeno pitanje"

21320 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Prosvjetni radnici koji deveti dan protestuju, predali su danas zahtjev Stambenoj zadruzi "Solidarno" i izvođaču radova, kompaniji "Cijevna komerc" da im se u roku od 24 časa uruče ključevi od stanova u lamelama u naselju Dubovica.

Direktor Srednje mješovite škole "Danilo Kiš" Krsto Vuković predao je zahtjev na skupu koji je jutros održan ispred nedovršenih zgrada, koje se punih deset godina grade.

Prije nego šo su se okupili, kako je kazao Vuković, počelo je nekoliko radnika na gradilištu da radi, kako bi simulirli da se radovi izvode.

On je naveo da traže da im se dozvoli da uđu i vide u kakvom su stanju stanovi koji u im dodijeljni, jer imaju informaciju da je u pojedinim pričinjena šteta.

"Odlukom štrajkačkog odbora prosvjetnih radnika upućujemo urgentan zahtjev da nam predate ključeve stambenih jedinica po spisku koji vam dostavljamo. Opština Budva je dodijelila plac i uložila veliki kapital da bi prosvjetni radnici riješili stambeno pitanje. Takođe po toj osnovi izvjesna sredstva su opredijeljan od strane Ministarstva prosvjete, a i zadrugari su godinama plaćali članarinu i tako lično participirali u troškovima. S obzirom na to, a naročito rukovođeni listom nepokretnosti po kojem u tri buvanske obrazovne institucije subjekti svojine stambenog prostora u mjeri tri četvrtine, zahtijevamo da nam se u roku od 24 časa od podnošenja zahtjeva omogući predaja ključeva za sve radnike", piše u zahtjevu koji potpisuje predstavnici štrajkačkog odbora Krsto Vuković, Dragana Jelić i Marija Vukićević.

Budvanski prosvjetari
foto: Vuk Lajović

Upozoravaju da je alarmantna situcija i da štrajkuju već devet dana ispred zgrade Opštine Budva, na ulici i da im je ugrožemno zdravstveno stanje.

"Tražimo da odmah reagujete i tako spriječite tragične posljedice. Smještaj u našim zgradama je jedino rješenje. Napominjemo da niko neće izbjeći ugovorene odnose i da ćemo u saradnji sa nadležnim institucajama utvrditi kreditne aranžmane po obećanoj cijeni od 650 eura po kvadratu", piše u zahtjevu koji je predat na današnjem skupu.

Bonus video: